Acasă Actualitate Mogulii au ieșit la drumul mare împotriva lui Băsescu

Mogulii au ieșit la drumul mare împotriva lui Băsescu

DISTRIBUIȚI

Miercuri seara a avut loc adevărata dezbatere electorală, cea mult așteptată de toată lumea – Băsescu contra Patriciu și Sorin Ovidiu Vîntu. Mogulii au boxat însă cu umbra, Traian Băsescu nefiind invitat, ci doar invocat și atacat în fel și chip, la nivel aproape visceral de Patriciu. Vîntu s-a mulțumit să precizeze că Iliescu și Năstase au reprezentat și reprezintă feblețea Domniei Sale. Ieșirea publică a acestora a fost însă unul dintre cele mai nefericite excerciții de PR, virilitatea mentală a mogulilor împreună adunați dezamăgind până la lehamite.
Singura pată de culoare a emisiunii a fost Andreea Pora, care le-a ținut piept bărbătește mogulilor lu’ pește, cu o admirabilă stăpânire de sine. Mogulii au clacat, intrând într-un discurs vituperant, acru, și inspirând de la un punct încolo amuzament. Amuzament maxim după ce o fătucă de Trust tare-n clanță și-a înghițit clanța când Vîntu i-a zis în direct că tocmai i-a tăiat 50 la sută din salariu. Dacă ăștia sunt marii moguli în fața cărora tremură sutele de securiști și miile de lătrăi din presă și de aiurea, atunci putem să ne spălăm pe cap cu ei.
S-au dovedit a fi un fel de tigri de hârtie, niște neni cu un limbaj incoerent, un accent, la Vîntu, pe alocuri ridicol, fraze gongorice și răsuflate, gargară propagandistică și isteroidă de nivel Roxana Iordache, pe scurt – penibil. Ieșirea intempestivă a mogulimii pe Realitatea TV arată mai degrabă că li se strânge funia de par.
De ce fac efortul de a amplifica mesajul plăpând al lui Geoană mogulii? Deoarece nu au reușit, în pofida uriașei logistici și a avalanșei mediatice, să influențeze cu adevărat românii pentru a le acorda credit „reformatorilor“ lui Ion Iliescu. „Mișcarea de rezistență“ a informatorului Voiculescu s-a întâlnit cu „Revoluția bunului-simț“ a rusofilului Patriciu și cu „Noi vrem respect“ a ex-pușcăriașului și ex-crocului Vîntu. Ce a ieșit? Un fâs. Sloganul lor „Jos cu tiranul care distruge sistemul «democratic» al lor, pentru ei și (doar) în folosul lor“ n-a prins la popor.
Referendumul inițiat de Traian Băsescu a adus peste nouă milioane de români la vot, deși mașina de tocat mediatică a mogulimii s-a dat peste cap încercând să blocheze participarea oamenilor la vot. Și ceata mogulimii, și Iliescu au încercat disperați să descurajeze prezentarea la vot la Referendum. Un oengist de stat, ca Pârvulescu, la RealitateaTV, a lansat ideea dragă lui Iliescu că, oricum, referendumul (prefraudarea, cum îi zicea el) chiar dacă trece, nu produce niciun efect, ceva de genul“ stați acasă, că mergeți degeaba la vot. Dar dacă nu produce niciun efect, de ce era atât de disperat să ne convingă să stăm acasă, s-au întrebat probabil mulți dintre cei care l-au auzit.
Românii i-au umplut de respect cu un vot de blam peste ochi. Prezența la vot a fost o înfrångere usturătoare pentru Trusturile mogulifere, Intact și Realitatea-Cațavencu.
Trompetiștii care anunțau victorioși un absenteism masiv la alegeri și-au înghițit muștiucurile și s-au ascuns în galeriile șobolanului rozaliu, pe unde se tot cotzăiesc șobolanii lui Ilici. Antonescu, liberal cum e Patriarhul Ciobotea reper moral (desigur nu se pune Geoană, cel mai fără de repere morale dintre ambasadorii României la Washington), deși a avut suportul personal al lui Vîntu, n-a făcut nicio brânză.
După cât i-au mai suflat în fund lui Crin Vîntu și Voiculescu, acesta a ieșit imediat după vot să acuze cârdășia lor în fraudarea alegerilor… plângându-se de manipularea de la Antene și Realitatea.
Adevărata Revoluție a bunului-simț a fost votul pentru Referendum
Faptul că a trecut referendumul este încă un semn că Băsescu are suport mai mare decât gașca Iliescu-Geoană. Poporul a punctat, iar acum crapă fierea de ciudă în bătrânul bolșevic Iliescu-KGB. Adevărata revoluție a bunului-simț a fost la votul pentru referendum.
Pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane, validarea referendumului înseamnă modificarea ulterioară, de către Parlament, a Legii 35/2008 privind alegerea Camerei Deputaților și Senatului.
Acest lucru se întâmplă după ce referendumul este validat de prezența la vot a cel puțin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Astfel, pentru ca opinia majorității alegătorilor să fie luată în considerare și referendumul să fie validat de către Curtea Constituțională, trebuiau să se prezinte la urne și să voteze în cadrul referendumului un număr de 9.173.699 persoane din cei 18.347.397 alegători înscriși în listele electorale.
Potrivit legii, devine obligatorie opțiunea electoratului care va întruni cel puțin 4.586.849 de voturi, respectiv majoritatea voturilor valabil exprimate în cadrul consultării populare. În cazul propunerii de trecere de la parlament bicameral, cum este în prezent, la parlament unicameral, aceasta nu poate deveni obligatorie indiferent dacă pragul de voturi favorabile este atins, deoarece vizează modificarea Constituției, pentru care este prevăzută o altfel de procedură. Pentru modificarea Constituției trebuie să fie organizat un „referendum național pentru revizuirea Constituției“, consultarea populară care a avut loc duminică, 22 noiembrie, fiind doar un „referendum național referitor la probleme de interes național“.
Potrivit legii, în România, suveranitatea națională aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative și prin referendum, iar referendumul național constituie forma și mijlocul de consultare directă și de exprimare a voinței suverane a poporului român.
Ideea Referendumului în ziua alegerilor, inspirată de Părintele Justin Pârvu
Ideea organizării unui Referendum în ziua alegerilor i-a fost insuflată, să zicem, președintelui de către Părintele Justin Pârvu, arhimandritul din Codrii Neamțului, cel dușmănit de moarte de patriarhul-simbol moral al lui Geoană. Părintele Justin Pârvu, în urmă cu patru luni, s-a adresat președintelui, rugându-l să organizeze un Referendum pentru Libertate, respectiv pentru libertatea românilor de a decide dacă vor să fie urmăriți și însemnați ca oile cu sisteme de supraveghere biometrice, introduse în documentele personale, idee care i-ar fi fost dragă lui Stalin.
Inspirată de noii bolșevici (dacă avem în vedere că șefa diplomației Uniunii Europene, Catherine Ashton, este fostă colaboratoare a frontului invizibil sovietic, iar cel care era cât p’aci să ajungă președintele Uniunii Europene, Vaclav Klaus, era un fost kaghebist) de la cârma noii uniuni sovietice a Europei de vest. Traian Băsescu a preluat ideea, „a prelucrat-o“ puțin și astfel ne-am ales cu un Referendum de toată frumusețea în ziua votului.
Suveran, poporul a dat cu tifla cârmacilor celor dibaci ai națiunii, mogulii cu gârbaciul, și 80% dintre electori au votat pentru parlament unicameral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.