Acasă Actualitate Monica Macovei: „Mulți judecători au spus clar că nu văd corupția ca...

Monica Macovei: „Mulți judecători au spus clar că nu văd corupția ca pe o faptă gravă”

DISTRIBUIȚI

Fostul ministru al Justiției și actuala candidată la europarlamentare, Monica Macovei, a declarat såmbătă că problemele Justiției pornesc de la CSM și a adăugat că mulți judecători consideră că faptele de corupție nu sunt fapte grave.
Întrebată, în cadrul emisiunii 3×3, în ce stare este Justiția romånă, Monica Macovei a răspuns: „Justiția e exact așa cum am lăsat-o acum patru ani, dinăuntru nu există dorință de schimbare“. Problemele de etică existente în CSM ar fi cauza pentru starea Justiției, susține Monica Macovei.
„Schimbările în Justiție ar trebui să vină de la CSM, de patru ani jumătate nici vorbă de așa ceva“, adaugă fosta ministră a Justiției. În ceea ce privește micșorarea pedepselor din noul Cod Penal, Monica Macovei crede că nu pedepsele mici sunt problema, ci atitudinea judecătorilor față de faptele de corupție, extrem de relaxată.
„În Romånia, faptele de corupție se pedepsesc doar cu șapte ani cu suspendare, în 80% din cazuri se aplică suspendarea. Asta e atitudinea judecătorilor față de corupție. Mulți au spus clar că nu văd corupția ca pe o faptă gravă“, spune Monica Macovei.
O altă problemă a Justiției ar fi coaliția formată în Parlament, care împiedică anchetarea înalților demnitari. Ea dă exemplul parlamentarilor PSD, PC și UDMR care nu au acceptat ca Adrian Năstase să fie cercetat penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.