Acasă Actualitate Mulți români vor putea în curând să călătorească în Canada pe calea...

Mulți români vor putea în curând să călătorească în Canada pe calea aerului în baza eTA

DISTRIBUIȚI

Începând cu data de 1 mai, ora 16.00, cetățenii români eligibili vor putea depune cerere pentru o Autorizație de călătorie electronică (eTA), în loc de viză, pentru a călători în Canada pe calea aerului sau pentru a tranzita printr-un aeroport canadian.

În cadrul acestei inițiative, cetățenii români care au deținut o viză canadiană în ultimii zece ani sau dețin actualmente o viză valabilă care permite intrarea în SUA (nonimmigrant visa) vor putea depune cerere pentru eTA. Persoanele care nu îndeplinesc aceste condiții vor avea nevoie în continuare de viză de vizitator. De asemenea, toți cetățenii români vor avea nevoie de viză pentru a intra sau reintra în Canada cu automobilul, autocarul, trenul,vaporul, sau la bordul unui vas de croazieră.

eTA va simplifica accesul multor cetățeni români în Canada. Depunerea cererii pentru eTA se face electronic și este un proces simplu, necostisitor (7 dolari canadieni) a cărui finalizare durează câteva minute. eTA este valabilă pentru o durată de până la cinci ani și le permite călătorilor să se deplaseze în Canada pe calea aerului oricât de frecvent, pe perioade scurte (în general de până la șase luni consecutive), pentru studii, tranzitarea printr-un aeroport canadian, vizite turistice sau călătorii de afaceri. În majoritatea cazurilor, eTA este acordată în câteva minute de la depunerea cererii.

‘Canada acordă o importanță majoră parteneriatului cu România’ a declarat domnul Kevin Hamilton, Ambasadorul Canadei în România. ‘Simplificarea procedurilor de călătorie încurajează o înțelegere reciprocă mai profundă și creează oportunități suplimentare pentru consolidarea legăturilor interumane, comerciale și turistice’.

Guvernul Canadei intenționează să elimine regimul de vize pentru toți cetățenii români la decembrie 2017. Din acel moment, cetățenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a intra în Canada pe perioade de până la șase luni, călătorind fie pe calea aerului, fie pe cale terestră sau maritimă. Cu toate acestea, la fel ca în cazul altor călători scutiți de viză, vor avea nevoie de eTA pentru a urca la bordul unei curse aeriene cu destinația Canada.Mai multe informații vor fi furnizate pe pagina de internet a Ministerului Imigrației, Refugiaților și Cetățeniei al Canadei (IRCC ) în noiembrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.