Acasă Actualitate Negocieri la Spitalul Sfântul Ioan. Managerul Agafiței ar menține sporuri ilegale în...

Negocieri la Spitalul Sfântul Ioan. Managerul Agafiței ar menține sporuri ilegale în anumite secții

DISTRIBUIȚI
Mâine vor avea loc negocieri ale conducerii Spitalului Sf. Ioan cu sindicatele Sanitas si Solidaritatea după ce marți dimineață zeci de cadre medicale au declanșat un protest spontan după ce nici azi nu au încasat sporul de risc pentru lucrul în spital COVID deși au trecut două luni de muncă în condiții de neimaginat.
Medici revoltați ne-au declarat sub protecția anonimatului că managerul Robert Agafiței menține sporuri de ATI anormale și chiar ilegale pentru compartimente de urgență din interiorul secțiilor de medicală și cardiologie (deși nu au medici ATI în structură) și nu au fonduri să crească (conform legii) acolo unde trebuie la ATI și UPU.

Marți dimineață, zeci de cadre medicale de la Spitalul Sf. Ioan din Capitală au declanşat un protest spontan. Oamenii sunt nemulţumiţi că deşi unitatea sanitară a devenit spital COVID în urmă cu câteva luni ei nu au primit niciun spor de risc până acum, anunță Antena 3.

Ba mai mult, DSP plănuiește să amendeze cadrele medicale fiindcă n-au respectat distanța minimă obligatorie.

Citește și Indolența obscurului ministru Tătaru a depășit orice limită. Medicii de familie și cei de la Spitalul Sf. Ioan protestează

 

1 COMENTARIU

  1. Nici la Spitalul Militar Central Carol Davilla din Bucuresti nu s-au dat sporurile lunare la cadrele medicale care lucreaza pe sectii covid, din martie pana in decembrie au platit doar de doua ori, restul lunilor au ramas neplatite. Se lucreaza in ture cu 2-4 asistente la 30-40 de pacienti covid, fara pauza, cu tratament foarte mult. La ROL 2 – Pavilionul Ana Aslan se lucreaza 4 ore si 4 ore pauza, insa la Spitalul Militar Central asistentele care intra in tura stau si 11 ore echipate in combinezoane si cu masca, motivul nu exista personal calificat, dar nici nu aduc de pe celelate sectii asistente suficiente. Aproape toate asistentele s-au contaminat. Medicii militari intra foarte putin, 1-2 minute la pacienti, spre deosebire de medicii de Spitalul Matei Bals si Victor Babes unde medicii intra si stau cu pacientii cate 20 de minute de 3 ori pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.