Home Actualitate Nicușor Dan: Sistemul de termoficare din Capitală funcţionează la o capacitate de...

Nicușor Dan: Sistemul de termoficare din Capitală funcţionează la o capacitate de 99%

DISTRIBUIŢI

Nicuşor Dan susține că sistemul de termoficare funcţionează la o capacitate de 99%, deși suntem în cea mai friguroasă perioadă a iernii. Primarul general al Capitalei a transmis că în anul 2024 vor continua lucrările pentru reabilitarea sistemului de termoficare.

„Noi suntem în cea mai friguroasă perioadă a acestei ierni şi sistemul se comportă bine. Am avut perioade în care eram la 100%. Acum suntem la 99%.

Se mai întâmplă nişte lucruri. Chiar dacă sunt avarii, dacă este foarte frig, ele sunt remediate patru-cinci zile mai târziu, pentru ca să nu întrerupi funcţionarea. În momentul acesta sistemul se prezintă bine”, a precizat Nicușor Dan.

Ce promite Nicușor Dan în legătură cu căldura pentru bucureșteni

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat că în anul 2023 au fost schimbați 50 de kilometri de conductă de termoficare. Aflat în studiourile B1 TV, Nicușor Dan a spus recent că problema termoficării va fi una minoră pentru București în doi-trei ani.

„E o rețea principală și una secundară. Acolo unde sunt pierderile mari e rețeaua principală. Rețeaua principală are 1.000 de kilometri și media ultimului mandat a fost de 16-17. Noi am făcut 28, 32, acum 45 (…). Lucrările pe care le facem le facem acolo unde știm că sunt pierderile cele mai mari. În ritmul acesta, în doi-trei ani, problema termoficării o să fie o problemă minoră pentru București. Bineînțeles că o să apară în continuare avarii până când o să avem o întreținere, dar nu o să mai fie problema care a fost în ultimii ani”, a declarat Nicușor Dan.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.