Acasă Actualitate Noi sinecuri marca PSD-PNL, de data aceasta în străinătate

Noi sinecuri marca PSD-PNL, de data aceasta în străinătate

DISTRIBUIȚI

Asta au votat astăzi, în Parlament, PSD, PNL, UDMR şi AUR, după ce au scos din sertarele Camerei Deputaţilor un proiect de lege blocat de aproape 5 ani, pe care l-au modificat astfel încât să servească intereselor coaliţiei.

„Prin votul de astăzi, coaliţia PSD-PNL-UDMR a dat dreptul comunităţilor de români din Diaspora să ceară Guvernului: ‘Trimiteţi-ne de la Bucureşti un şef cu salariu de ministru’. Sper să le fie de folos. Într-o iniţiativă lăudabilă după titlu, creează o clonă de consulate pentru angajarea unor oameni din ţară. Am depus un amendament ca directorul şi oamenii de acolo să fie din rândul comunităţilor de români. Nu au vrut, vor ca ei să fie numiţi de aici, de Ministerul Afacerilor Externe şi Departamentul Românilor de Pretutindeni. Este incredibilă capacitatea acestei guvernări şi a acestei coaliţii de a inventa noi sinecuri şi posturi bine plătite la stat. Cumnaţi, nepoţi, rude trimise pe joburi bune în străinătate, asta face legea votată astăzi, nu-i ajută pe românii din Diaspora. Dacă voiau cu adevărat să-i ajute, PSD şi PNL puteau începe cu facilitarea votului şi cu adoptarea unor legi bune, care să-i facă să se întoarcă în ţară”, declară Dan Barna, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Pretextul folosit de PSD şi PNL pentru crearea de noi sinecuri este înfiinţarea centrelor comunitare româneşti din străinătate. Concret, Coaliţia a scos din sertare un proiect de pe vremea Cabinetului Grindeanu pe care l-a modificat astfel încât să se asigure că aceste centre vor avea conducere stabilită de la centru.

USR a depus amendament ca directorul centrelor să fie ales de românii din străinătate din rândul membrilor comunităţii respective, iar Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) să se ocupe doar de organizarea procesului.

PSD, PNL, UDMR şi AUR au preferat însă ca directorul să fie numit şi eliberat din funcţie de conducerea DRP, cu avizul Ministerului Afacerilor Externe.

2 COMENTARII

  1. Actuali guvernanti sunt niste nenorociti ca si aia dinaintea lor pentru ca am vazut destule cazuri cu romani care sau dus in strainatate pentru ca sa trimita si ei un ban familiei ramase in tara (deci statului Roman mai parlamentarilor ecscroci caci bani aia de ordinul miliardelor de euro pe an mergeau in consum adica oameni aia nu isi sustineau doar familia ci si economia Romaniei )si in cazul in care murea vrenul in strainatate statul asta de rahat nici macar nu se ocupa de readucerea mortului in tara,cat costa mai hotilor o masina si doi soferi platiti de la buget pentru readucerea in tara a mortilor sau ranitilor care numai pot sa lucreze caci lucrul asta ar fi ceva vizibil si nu ati fi criticati de nimeni,eu sunt sigur ca doar jumatate din bani dati pentru patzachina aia de la I.C.R.Londra care nu face nimic ar fi deajuns pentru un lucru care sa vina in sprijinul a peste 5 milioane de romani despre care se vorbeste ca lucreaza in Europa.
    Sau poate ca exista serviciul asta pentru diaspora dar nu a fost mediatizat,nu stiu aici poate sa ma ajute cineva de la „Curentul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.