Home Actualitate Norica Nicolai riscă dosar penal pentru răspândire de informații false. Poate scăpa...

Norica Nicolai riscă dosar penal pentru răspândire de informații false. Poate scăpa invocând o capacitate intelectuală redusă

DISTRIBUIŢI

Norica Nicolai a lansat ieri un atac la Uniunea Europeană comparând suma de 1 miliard de Euro alocată României de CE cu 300 miliarde pentru Franța despre care fostul europarlamentar a sugerat că ar fi fost tot alocați de CE. Surprinzătoare neînțelegere a termenilor și mecanismelor europene pentru Nicolai care a fost timp de zece ani europarlamentar. În România, unde ea a lansat comentariul, răspândirea de informații false ce periclitează siguranța națională se pedepsește cu închisoarea. Desigur că ea, jurist fiind, poate scăpa invocând faptul că are o capacitate intelectuală redusă și nu a înțeles de fapt nimic în cei 10 ani de eurodeputăție.

Comisia Europeană a demascat informația falsă:

”Afirmație falsă:
Comisia Europeană alocă Franței 300 de miliarde de euro în lupta cu COVID-19, iar României un miliard de euro

Faptele sunt acestea:
Comisia a aprobat propunerea din partea autorităților franceze de a acorda ajutoare de stat în valoare de 300 de miliarde de euro. Suma provine de la bugetul de stat al Franței.
Detalii: https://bit.ly/3biH8W8

Ce rol are Comisia?
Ajutoarele de stat acordate de statele membre trebuie aprobate de Comisie.
Pentru a face față crizei COVID-19, Comisia a adoptat un cadru temporar pentru a permite statelor membre să ofere mai mult sprijin economiei în contextul pandemiei de COVID-19.
Detalii: https://bit.ly/3dmxhAs

Cum acționează cadrul temporar?
Permite tuturor statelor membre să se asigure că întreprinderile de toate tipurile dispun în continuare de lichidități suficiente pentru a menține activitatea economică în contextul și după criza COVID-19.

Cadrul legal:
Este bazat pe articolul 107, alineatul 3, litera b din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene”

5 ARII

  1. Acestei tovarase nu o sa i se intocmeasca nici un dosar. Nici unul. Asa cu nu i s-a intimplat nimic cind cu citiva ani in urma cineva (o consiliera sau ceva apropiat de aceasta functie) a votat pentru aceasta.
    Facind parte dintr-un grup de interese (ce se evidentieaza prin metalitatile de dinainte de ’89: tradatorii, secaturile de serviciu, oportunistii sadea, patriHOTII si alte scursori ce sau ridicat pe gunoaiele societatii…), prin intermediul acestora, ca de fiecare data – se va salva, se va uita aceste fapte…

  2. sigur scapa cu diagnosticul : incapacitate intelectuala redusa , EDITAT a fost exclusa din magistratura pe vremea cand era procuror, apoi a fost buna, buna in politica, mandria partiduletului lui tariceanu toti unul si unul cu repetentul tariceanu in frunte.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.