DISTRIBUIȚI
nicolai

Norica Nicolai (fostă Norica Clinci) a fost procuror înainte de 1989. În anul 1987, Norica, procuror la Procuratura locală Oltenița, județul Călărași, a instrumentat un dosar penal, în urma căruia o persoană nevinovată a fost condamnată și încarcerată. După condamnare, poliția a descoperit adevăratul vinovat. Persoana vinovată și persoana nevinovată aveau aceleași nume și prenume, dar restul datelor de stare civilă erau diferite. În loc să facă demersuri pentru achitarea primei persoane și punerea sub acuzare a celei de a doua persoane, în condițiile legii, doamna Nicolai a modificat mandatul de arestare al persoanei nevinovate, fără să declanșeze începerea urmăririi penale și un nou proces pentru persoana vinovată. În acest mod, făptuitorul real nu a mai beneficiat de dreptul la apărare, nefiind audiat și intrând direct în arest, în baza mandatului modificat de doamna Norica Nicolai. Pentru această faptă, doamna procuror a fost sancționată disciplinar în urma unor rapoarte succesive de control efectuate de inspectori ai Procuraturii locale Oltenița și ai Procuraturii Generale.
De asemenea, după Revoluție, în anul 1991, deși avea calitatea de procuror pe lângă Procuratura Locală Oltenița – județul Călărași, doamna Norica Nicolai, încălcând legea, a reprezentat, în baza unei procuri, un cetățean străin, într-un proces de înfiere a unui copil din București. Procesul a avut loc la Tribunalul Călărași. Pentru a-și motiva fapta neconformă cu statutul de procuror, doamna Nicolai a invocat necunoașterea legii. La o lună după acest incident, doamna Nicolai a părăsit magistratura. Informațiile se regăsesc în mapa profesională a Noricăi Nicolai de la Parchetul General.
Acum Norica Nicolai este europarlamentar, adică reprezintă România în Uniunea Europeană. Din această poziție onorabilă, fosta procuroare escroacă moare, cu nesimțire, de dragul lui Ghiță.
”Nu pot să nu constat cu o profundă tristeţe – pentru că foarte mulţi dintre noi suntem liberali vechi, cei care am fondat şi readus valorile liberale în România – că discursul PNL actual a coborât. Chiar ieri ascultam o voce a unui lider de la Olt, a domnului Ştirbu, care dovedeşte în ce major derapaj şi stalinist a ajuns Partidul Naţional Liberal. Să chemi la ordine un director de televiziune pentru că a permis difuzarea unui interviu (n.r. a lui Sebastian Ghiță, simultan cu RTV, A3 și B1) şi să o faci de maniera în care domnul Ştirbu, preşedinte al Comisiei de cultură din Parlament, a făcut-o – este maniera în care ar fi acţionat un comisar sovietic – nu face decât să-l oblige pe domnul Ştirbu la o demisie de onoare, pe care i-o cer astăzi la Olt, din funcţia de preşedinte al Comisiei de cultură. În România, cultura nu înseamnă lupta de clasă, nu înseamnă radicalism, înseamnă respect pentru valorile naţionale, dialog şi toleranţă, iar PNL, prin vocea liderilor lui, a uitat demult să facă asta”, a declarat Norica Nicolai, la Conferinţa judeţeană de alegeri a ALDE Olt.
Rămâne acum doar de stabilit cine e mai stalinist: ea care a distrus viața unui om confundându-i identitatea sau Știrbu care a convocat o subordonată în fața unei comisii parlamentare.

9 COMENTARII

      • da este adevarat;este un JEG , al justitiei ,din vremurile de inainte de 1989 .concluzie :daca ”PROCLAMATIA DE LA TIMISOARA DEVENEA LEGE ” STAZI ROMANIA ERA LA NIVELUL TARILOR CIVILIZATE , VEZI;OLANDA ; ELVETIA . FRANTA ; GERMANIA .COMUNISTI LUI CEAUSESU DE ATUNCI SI DE ASTAZI SAU OPUS SI SE OPUN IN CONTINUARE .TREBUIE MODIFICATA CONSTITUTIA SI PREVAZUT ACESTA PROCLAMATIE DE LA TIMISOARA ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.