Acasă Actualitate Noua conducere a Uniunii Naţionale a Barourilor din România, aleasă în cadrul...

Noua conducere a Uniunii Naţionale a Barourilor din România, aleasă în cadrul Congresului Avocaţilor din 6-7 iunie 2019

DISTRIBUIȚI

Avocat dr. Traian Briciu este noul preşedinte al Uniunii Naţionale a Barourilor din România (U.N.B.R.), ales în cadrul Congresului Avocaţilor din 6-7 iunie 2019.

Echipa cu care va porni la drum este formată din cinci vicepreşedinţi – av. dr. Ion Dragne, av. dr. Ion Turculeanu, av. dr. Mihai Baco, av. dr. Marius Sebastian Striblea, av. Daniel Fenechiu.

Tot în cadrul Congresului au fost aleşi şi membrii Comisiei Permanente şi ai Consiliului U.N.B.R.

Priorităţile noii conduceri sunt exprimate în Rezoluţiile adoptate în Cadrul Congresului Avocaţilor 2019, referitoare la intensificarea eforturilor pentru asigurarea resurselor financiare necesare plăţii remuneraţiilor pentru oficii; elaborarea principiilor fundamentale pe care se bazează viitoarea legislaţie a profesiei de avocat; implicarea UNBR în proiectul „Cartierul Justiţiei”; identificarea politicilor profesionale orientate spre asigurarea intrării avocaţilor stagiari în barourile cu un număr restrâns de avocaţi şi perfecţionarea comunicării în interiorul profesiei.

„Ne aşteaptă multe provocări în viitorul apropiat, având în vedere viteza cu care se schimbă lucrurile. Pe lângă aspectele exprimate în rezoluţii, va trebui să facem faţă tendinţelor de dereglementare a profesiei, celor de încălcare a domeniului rezervat avocaturii în contextul evoluţiei interprofesionalităţii şi mijloacelor alternative de soluţionare a conflictelor. Sunt foarte multe aspecte, inclusiv să continuăm apărarea garanţiilor privind rolul avocatului în proces şi îmbunătăţirea accesului la justiţie al cetăţeanului”, a declarat Traian Briciu, preşedintele UNBR.

Avocat dr. Traian Briciu este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, promoţia 1996, obţinând titlul de doctor în drept în 2007. În prezent, conduce şi Institutul Naţional pentru Pregătirea Avocaţilor şi este profesor universitar la catedra de drept privat, specializarea Drept procesual civil, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.