Acasă Actualitate Noul președinte din Costa Rica a câștigat alegerile cu o campanie anticorupție....

Noul președinte din Costa Rica a câștigat alegerile cu o campanie anticorupție. Udrea și Bica au fost arestate de agenți subordonați direct președintelui

DISTRIBUIȚI

Carlos Alvarado Quesada, fost jurnalist, a câștigat alegerile prezidențiale din Costa Rica cu un discurs anticorupție. Aseară, ora 20.00 respectiv 24.00 ora României, ore locale 10.00 și 14.00, Biroul Interpol împreună cu Direcţia de Informaţii şi de Securitate Naţională care este subordonată direct președintelui din Costa Rica le-a reținut pe Elena Udrea şi Alina Bica în vederea extrădării. Cele două sunt condamnate la închisoare pentru fapte de corupție.
Alina Bica are mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 90 din 26.06.2018 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală, condamnată la 4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de “favorizarea făptuitorului”.
Elena Udrea are un mandat de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I a Penală, condamnată la 6 ani închisoare.
Fapta: luare de mită și abuz în serviciu.
Conform Organismului de Investigaţii Judiciare din Costa Rica, Udrea, acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu, a fost reţinută pe stradă, la ora locală 10:00, iar Bica, acuzată de luare de mită şi corupţie, a fost reţinută tot pe stradă, patru ore mai târziu. Acţiunea a fost realizată în colaborare cu Direcţia de Informaţii şi de Securitate Naţională care este subordonată direct președintelui din Costa Rica.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.