Home Dezvăluiri Raportul Comisiei SRI: Iliescu, Năstase și Timofte au instituit ilegal prin CSAT...

Raportul Comisiei SRI: Iliescu, Năstase și Timofte au instituit ilegal prin CSAT poliția politică cu interceptări și supravegheri discreționare

DISTRIBUIŢI

Comisia parlamentara de control al activitatii Serviciului Roman de Informatii, condusa de senatorul Claudiu Manda, a dat publicitatii miercuri, 3 octombrie 2018, raportul realizat in urma verificatilor efectuate in ceea ce priveste actiunile de politie politica derulate de SRI in ultimii ani. Este vorba despre “Raportul partial reprezentand activitatea comisiei in perioada septembrie 2017-prezent, referitor la mandatele de supraveghere tehnica si la ordonantele procurorilor pe 48 de ore”.
Raportul arata ca Centrul National de Interceptari, despre care Comisia de control al activitatii SRI a stabilit ca nu a fost infiintat printr-o lege, ci printr-un act administrativ, adica in baza unei hotarari secrete a CSAT din 2002.
Iata ce spune raportul Comisiei fara ca Manda si colegii sai sa-i nominalizeze pe Iliescu, Nastase și Timofte: “Prin Hotararea CSAT nr. 0068/2002, Serviciul Roman de Informatii a fost desemnat ca Autoritate Nationala in domeniul realizarii interceptarilor si relatiilor cu operatorii de telecomunicatii. Aceasta Hotarare CSAT, avand forta juridica a unui act administrativ, practic, adauga la cadrul legislativ in vigoare, ca si in cazul Hotararii CSAT nr. 0034/2004, acest lucru fiind posibil numai printr-o lege organica si nu prin acte administrative.
(…)
Notiunea de beneficiari secundari atribuita unor unitati ale Serviciului Roman de Informatii este explicata ca urmare a faptului ca masurile de interceptare si inregistrare audio-video sau altele ce erau dispuse in anumite dosare, nu puteau fi asigurate decat de Serviciul Roman de Informatii prin Centrul National de Interceptari. Prin Hotararea CSAT nr. 0068/2002, Serviciul Roman de Informatii a fost desemnat ca autoritate nationala in domeniul realizarii interceptarilor si relatiilor cu operatorii de telecomunicatii. Cu toate acestea, mentionam ca aceasta hotarare CSAT, prin caracterul sau administrativ, practic, infiinteaza o institutie, astfel, adaugand la cadrul legislativ, ca si in cazul Hotararii CSAT nr. 0034/2004, acest lucru fiind posibil numai printr-o lege organica si nu prin acte administrative.” se arata in raport.
In continuare, Comisia analizeaza doar interceptarile realizate intre 2005 si 2016, nereferindu-se si la perioada de trista amintire dintre 2002-2005 cand SRI era de fapt condus de infractorul Sorin Ovidiu Vintu, bagat la inchisoare pe baza dosarelor facute de procurorii Laura Codruta Kovesi, Marius Iacob si Horia Selaru, fostul sef al SRI fiind doar o sluga a omului de afaceri. Radu Timofte a fost declarat infractor post-mortem de judecatorii ICCJ, vezi AICI, iar nenorocitul de Ion Iliescu este trimis in judecata pentru crime impotriva umanitatii.

Ziarul Curentul a scris sute de articole despre escrocul Radu Timofte, numit de SOV prin semnătura lui Ion Iliescu ca șef al SRI. Citește-le AICI.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.