Acasă Actualitate O poză cât o mie de cuvinte: Monica Macovei a scos-o din...

O poză cât o mie de cuvinte: Monica Macovei a scos-o din fotografii pe Emilia Șercan, acuzată că i-a plagiat două volume

DISTRIBUIȚI

Emilia Șercan promitea că marți, 30 mai a.c. va merge la Sibiu și că va încerca să verifice dacă lucrarea prezentată de Turnul Sfatului ca fiind plagiată este a ei, pentru că ea nu-și mai aduce aminte după atâția ani, că lucrările se păstrează doar 5 ani și că teza prezentată nu are ștampilă „care să-i ateste autencititatea”. Nu a mai revenit cu explicațiile promise și nici nu a afirmat vreodată ferm că NU a plagiat în viața ei.
Duminică, 28 mai, 2017 de la ora 12.00, la Bookfest, la standul Editurii Humanitas de la Romexpo, Ramona Ursu și-a lansat cartea „Noaptea, ca hoții!”. Au luat cuvântul Emilia Șercan și Radu Paraschivescu (foto dreapta). Monica Macovei a fost și ea prezentă la lansare dar i-a fotografiat numai pe Ramona și pe Radu (foto stânga). În plus, nici nu a mai rămas lângă prietenul ei Gabriel Liiceanu la lansarea Emiliei Șercan care a urmat imediat la ora 12.30. În 26 mai, jurnaliștii de la Turnul Sfatului au publicat o analiză din care reiese că  „Emilia Șercan, absolventa în 2003 a Facultății de Ştiinţe ale Comunicării şi Jurnalism din Sibiu, a plagiat bucăți întregi în lucrarea sa de licență intitulată „Reglementări naţionale şi internaţionale cu privire la libertatea de exprimare”. Cele două cărți din care a copiat sunt «Jurisprudența europeană privind libertatea de exprimare», cu subtitlul «Aspecte privind hotărârile Curții Europene a Drepturilor Omului», care îi are ca autori pe Monica Macovei, Mircea Toma, Ana Coculescu (coordonator) și Adrian Tudorică și «Ghid juridic pentru jurnaliști» (ediția a III-a), scrisă de Monica Macovei, Adriana Drăgăliță și Dan Mihai”. Contactată de reporterul Turnul Sfatului, Emilia Șercan nu a dorit să comenteze acuzațiile care i se aduc.” Și acum vă întreb: dacă cineva vă sună și vă întreabă: „e adevărat că ai furat din piață/de la vecinul/de la Monica Macovei?” răspundeți „nu comentez” sau „nu am furat în viața mea, de la nimeni!”?
Monica Macovei, cunoscută pentru intransigența sa, nu a comentat posibilul plagiat dar uneori, o fotografie face cât o mie de cuvinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.