Acasă Actualitate Ocupat să-și numere banii din pensia lunară de 5333 de Euro, Ilie...

Ocupat să-și numere banii din pensia lunară de 5333 de Euro, Ilie Botoș a declarat la DNA că a aflat de moartea lui Gigină a doua zi

DISTRIBUIȚI

La propunerea lui Gabriel Oprea, fostul secretar de stat în MAI, Ilie Botoş, pensionat la 51 de ani cu o pensie specială de 5333 de Euro, cel care avea în atribuţii organizarea coloanelor oficiale, a fost audiat astăzi la DNA ca martor în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Botoș a declarat că el, atât timp cât a fost procuror general, nu a avut coloană oficială: ”Eu nu am avut coloană oficială. Miniştrii de Interne, având în vedere situaţia operativă, puteau să beneficieze, la fel cum beneficiază şi acum, în condiţiile legii”, declarând jurnaliștilor că a aflat de moartea polițistului Bogdan Gigină a doua zi.
Ilie Botoș a mai susținut că nu avea printre atribuții stabilirea dispozitivelor pentru coloanele oficiale: „Nu erau în sarcina mea aspecte legate de dispozitiv” deși le-a „spus procurorilor aspecte de ordin tehnic”.
Să fii secretar de stat în Ministerul de Interne și să declari senin că tu ai aflat abia a doua zi că un polițist din coloana șefului tău a murit arată în primul rând că omul nu era conectat la vreo sursă de informații, inadmisibil pentru un general român în activitate și în al doiale rând că nimeni din minister nu a considerat necesar să-l anunțe și pe el. Asta arată că polițiștii pe care-i avea în subordine nu dădeau doi bani pe el. Cu excepția desigur a situației în care Botoș era plecat într-o misiune secretă (ha, ha, ha) sau anesteziat pentru vreo intervenție chirurgicală de durată.
Botoș s-a remarcat în cariera sa doar prin nemerniciile sale. Sub Botoș, dosarele Mineriadei și Revoluției au fost lăsate în nelucrare pentru a interveni prescripția, Botoș a fost unul dintre cei care l-au făcut scăpat pe teroristul Omar Hayssam motiv pentru care a și fost obligat să demisioneze la pachet cu șeful de la „doi și-un sfert” Virgil Ardelean (cunoscut și sub „diminutivul” Vulpea) și cu sclavii lui SOV: infractorul post-mortem Radu Timofte, șeful SRI și Gheorghe Fulga, șeful SIE. De altfel, sub conducerea lui Botoș procurorii Cătălin Purcărin și Irinel Păun l-au scăpat pe SOV de toate dosarele penale FNI-FNA-BRS-BID în care l-a inculpat ulterior echipa condusă de Laura Codruța Kovesi formată din procurorii Marius Iacob și Horia Șelaru iar acum SOV va petrece cel puțin 8 ani la închisoare.
Cu toate astea, încasează o pensie enormă de la statul român care nu are bani de autostrăzi, de modernizarea Sănătății și Educației.
Dacă va trăi până la 80 de ani, Ilie Botoș va încasa 1.920.000 EURO (unmilionnouăsutedouăzecidemiideeuro) din pensiile primite de la statul român.
Ilie Botoș s-a remarcat încă din anul 1990, în ancheta în cazul elicopterului IAR-330 nr. 72 în care se aflau, arestați, generalii Nuță, şeful Inspectoratului General al Miliției române, fostul şef al Direcției a IV-a – Contrainformaţii Militare şi adjunctul său, general-maior Velicu Mihalea și care a fost doborât de militarii din garnizona Alba Iulia cu rafale scurte, de câte 3-5 proiectile de diferite calibre, de la sol. 12 proiectile calibru 7,62 mm au atins aparatul, avariind instalaţia de alimentare cu combustibil şi pe cea a comenzii hidraulice, elicopterul prăbuşindu-se şi luând foc. Toţi cei din elicopter au murit arşi.
Botoș a închis dosarul ca fiind un accident de muncă provocat de echipajul elicopterului.
Aranjamentul ca Ilie Botoș să se ocupe de dosar l-a făcut „bătrânul” general-maior Ioniţă Botoș, șeful comandamentului Serviciilor Armatei în 1990, cel care a primit pe 14 iunie 1990, de la Ion Iliescu, ordinul de a încazarma și hrăni circa 990 de mineri în două unităţi militare ale MApN de pe şoseaua Olteniţei din Bucureşti. Ofiţerii de intendenţă ale celor 2 unităţi care au dus la bun sfârşit această misiune erau locotenenţii majori Gabriel Oprea şi Eugen Bejinariu.
Și ca imaginea acestui fost șmecher al statului român să fie completă a și mințit cu nerușinare în CV că doar mulți știu, puțini pricep. Așa că penibilul ăsta și-a trecut în CV că e cercetător științific la o „academie” din Germania care de fapt e un club de arte marțiale.

CITEȘTE ȘI Wikileaks dezvăluie încă un penibil, Ilie Botoş

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.