Acasă Actualitate Odraslă de general de Securitate, arogantul Oprescu a ironizat-o în față pe...

Odraslă de general de Securitate, arogantul Oprescu a ironizat-o în față pe judecătoarea care l-ar putea trimite și 19 ani după gratii

DISTRIBUIȚI

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. Fiecare dintre cele 4 infracțiuni este pedepsită cu până la 10 ani de închisoare și conform legislației românești acesta ar putea primi și executa o pedeapsă întreagă și câte o treime din celelalte. Oprescu a fost prins cu o parte din mită la percheziția coroporală, o parte din mită fiind înmânată de fostul primar unei alte persoane, martor în cauză. Flagrantul a fost realizat doar pentru 25.000 de EURO dar în casa lui s-a găsit o sumă mare de bani pe care nu a putut s-o justifice iar procurorii DNA au cerut inclusiv instituirea sechestrului pentru 500.000 de Euro asupra bunurilor amantei lui Oprescu, directoarea Spitalului Municipal, Adriana Nica despre care procurorii au arătat că în 2012 nu avea niciun ban.

La ultimul termen de judecată, Oprescu a declarat că este nevinovat și a invocat multitudinea de tineri pe care i-a crescut și faptul că în cei 68 de ani pe care-i are nu a primit nicio sancțiune. Adică omul e fără de greșeală de la naștere: „Doamna președinte, am în curând 68 de ani, sunt la apusul carierei. Am foarte mulți tineri pe care i-am crescut. Relaxarea nu e valabilă de 3 ani și jumătate. Să țineți seama, respectuos vă rog, de faptul că în viața mea am avut responsabilități unde am administrat bugete deosebite față de celelalte și nu mi-a lipsit niciodată nimic, o spun controalele. (…) Sper să analizați, să puneți în balanță lucrurile bune pe care le-am făcut și lucrurile de care sunt acuzat, reținând că în cei 68 de ani nu am avut nicio sancțiune legată de responsabilitățile pe care le-am avut. Cât am putut să fac pentru alegători, pentru bucureșteni, am făcut. Lumea va analiza. Susțin că s-a căutat cu lumânarea aprinsă, s-a mers pe ideea unei provocări continue de flagrant. Comandantul Arestului Central „beciul domnesc” știa cu 12 zile înainte că trebuie să vină Oprescu. Oprescu trebuia să dispară. Din ce motive, eu intuiesc, dar nu am probe”, a spus Oprescu.

După ultimul cuvânt, judecătoarea i-a întrebat pe inculpați dacă sunt dispuși să facă muncă în folosul comunității. Obligarea la muncă neremunerată în folosul comunităţii ca obligaţie aferentă amânării aplicării şi suspendării sub supraveghere a executării pedepsei presupune acordul expres al inculpatului de a munci fără bani. Conform Codului Penal românesc, un vinovat poate fi obligat de judecător să stea în închisoare dar nu poate fi obligat să muncească. Acesta este motivul pentru care dacă inculpatul nu spune din proprie inițiativă că acceptă munca este întrebat de judecător pentru eventualitatea în care ulterior va decide această obligație.

Toți inculpații au spus că da, doar Oprescu a privit-o de sus și i-a răspuns arogant: „Eu fac de 43 de ani muncă în folosul comunității”. Menționăm că Oprescu a primit cel puțin salariu pentru cei 43 de ani de muncă. Dacă ne luăm după mintea lui Oprescu, orice muncă e în folosul comunității într-o formă sau alta, chiar și în mediul privat, produsele sau serviciile ajungând tot în comunitate. Important e dacă e plătită sau nu. Judecătoarea a părut iritată de răspuns și a repetat întrebarea iar Oprescu a răspuns afirmativ.

Fiu de general de Securitate, este evident că lui Oprescu nu-i vine să creadă că trebuie să răspundă acum, ca ultimul fraier, pentru un mizilic de 25.000 de Euro luați mită. Tatăl lui Oprescu a fost până în 1989 unul dintre șefii Serviciului D – Dezinformare, direcție specială în cadrul Departamentului Securității Statului din cadrul Ministerului de Interne comunist. Adică un mare mahăr. Mircea Oprescu a intrat la 24 de ani în Brigada Mobila, condusa de colonelul NKVD Alexandru Nicolski, în 1945. În 1951 când se năștea Sorin, Mircea era deja locotenent colonel, la numai 30 de ani. Cum să accepte acum odrasla de securist că a fost prins cu banii și că trebuie să răspundă? Cine va mai face autostrada suspendată în capitală? Cine va mai opera la Municipal?

4 COMENTARII

  1. DOTTORE ESTI UN TICĂLOS BORFAS SI O LEPRĂ ORDINARĂ, UN ADEVĂRAT IMPOSTOR, MARS LA PARNAIE MĂCAR 15 ANI, TU SI IMPOSTOAREA TA AMANTA OBOSITA, NICA ADRIANA. BANDITILOR!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.