Acasă Actualitate Ofertă specială Orange: reîncarcă între 7 și 25 euro și primești… țeap?

Ofertă specială Orange: reîncarcă între 7 și 25 euro și primești… țeap?

DISTRIBUIȚI

Nu o dată românii au fost păcăliți de reclamele înșelătoare ale unor companii renumite, care tocmai pentru faptul că sunt atât de renumite ar trebui să-și respecte clienții răsplătindu-i pe măsura profiturilor urișe pe care le fac de pe urma lor. Însă acest lucru nu se întâmplă aproape niciodată. Un exemplu este compania de telefonie mobilă Orange România, care promitea într-una din reclamele sale că primești până la 30 de euro dacă reîncarci, pentru cartela prepay Orange, între 7 și 25 euro. Numai că de la reclamă la realitate e o diferență uriașă. Avocatul Iulian Urban îl dă ca exemplu în acest sens pe Cezar Secăreanu, care a cumpărat în luna iulie două coduri de reîncărcare pentru cartelă, fiecare în valoare de 7 euro, cu gândul de a beneficia de oferta "bonus dublu" care a fost valabilă în iulie la Orange.

Folosind indicațiile pe care le-a găsit pe hârtiuțele de reîncărcare, a observat că nu a beneficiat de bonusurile promise, ci doar de o sumă infimă, de 0,80 de cenți. Bonus ce intră în uriașă contradicție cu reclama care spunea "bonus dublu la prima încărcare și 4x la a doua reîncărcare" și care în cazul lui Cezar Secăreanu ar fi trebuit să fie de 42 de euro. Numai că, așa cum se întâmplă în general, companiile se folosesc de un tertiplu pentru a acoperi păcăleala. În cazul Orange, trebuia să formezi numărul  *100^ pentru a primi bonusul. În cazul acestui client, lipsea din telefon orice ar fi putut să-l ajute să formeze "^" . Pe site-ul companiei era menționat însă că trebuia să apeleze *100#. Astfel că a sunat la serviciul "relații cu clienți", însă a fost expediat destul de elegant, spunându-i-se că, atâta timp cât nu a apelat numărul cu pricina, nu se mai poate face nimic. Clientul păgubit a cerut să facă o reclamație, însă i s-a dat un număr de fax, precum și adresa site-ului oficial al Orange, unde nu a găsit nicio secțiune de reclamații.

Soluții? O anchetă a ANPC-ului

Avocatul Iulian Urban susține că ANPC trebuie să deruleze o anchetă, pentru că, "datorită unei mici ÇeroriÈ de tipărire, consumatorii care nu au timpul și nervii să sune la relații cu clienții și să aștepte zeci de minute pe fir, rămân cu paguba". Ba mai mult, Iulian Urban afirmă că Orange trebuie dată în judecată, "altfel băieții deștepți care concep aceste Çoferte specialeÈ ne vor arunca și alte asemenea capcane constând în nevinovate greșeli de tipar, care însă aduc profituri de milioane de euro acestor companii care se laudă cu miliardele făcute în țara tuturor posibilităților când vine vorba de Mecanismele Fraudei".

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.