Acasă Actualitate Olguța e neagră de furie că Violeta debirocratizează instituțiile din curtea Ministerului...

Olguța e neagră de furie că Violeta debirocratizează instituțiile din curtea Ministerului Muncii

DISTRIBUIȚI

După ce miniștrii Muncii și Finanțelor au anunțat că „instituțiile din coordonarea MMPS vor avea acces direct la sistemul informatic al Ministerului Finanțelor pentru a prelua informații privind adeverințele de venit ale cetățenilor. Oasemenea măsură ridică povara administrativă de pe umerii cetățenilor pentru că nu mai sunt trimiși să aducă adeverințe ci Casa de Pensii sau ANPIS, instituția care plătește beneficii sociale, verifică datele direct la Finanțe. Cetățeanul nu va mai fi nevoit să stea pe drumuri pentru a colecta adeverințele de venit.”
Imediat, consilierul parlamentar Cristian Vasilcoiu, fost purtător de cuvânt al Ministerului Muncii i-a acuzat pe Facebook pe cei doi miniștri că mint și că de fapt accesul exista din 2011, după cum i-a spus lui un angajat de la o Casă județeană. Olguța Vasilescu a preluat și ea repede postarea consilierului său comentând, deșteaptă : „La Revisal aveau acces angajatii din anul 2015… Daca nu minte cum respira, cineva isi bate joc grav de ea”, a delirat Olguța, registrul REVISAL nefiind în administrarea ministerului de Finanțe, ci a ITM.

Casa de Pensii confirmă printr-un comunicat că începând cu luna martie, în cadrul procesului continuu de debirocratizare și simplificare a procedurilor de instrumentare a dosarelor de pensii, realizăm un nou progres.
Este vorba despre eliminarea etapei privind eliberarea – pe suport de hârtie – a adeverințelor privind stagiul de cotizare și punctajul mediu anual realizat de asigurat și comunicarea acestora, între casele teritoriale de pensii, prin intermediul poștei.
Astfel, informațiile necesare determinării stagiului de cotizare și a punctajului mediu anual – pe baza cărora se stabilesc drepturile de pensie – vor fi accesate la nivel național, indiferent de județul în care angajatorul persoanei interesate depune declarația nominală de asigurare, respectiv de județul în care este instrumentat dosarul de pensie.
Totodată, această procedură reprezintă o facilitate și pentru persoana asigurată, care va putea solicita eliberarea în aceeași zi a adeverinței de stagiu de cotizare de la orice casă teritorială de pensii, indiferent de domiciliul persoanei sau de sediul social al angajatorului.”

Până acum ca să depui în București la o casă sectorială dosarul de pensie trebuia mai întâi să te duci la Casa Națională de Pensii de lângă mall Vitan și să iei adeverința privind stagiul de cotizare eliberată pe baza declarațiilor 112 depuse de angajator la Finanțe. Dacă începând cu 01 aprilie 2001 lucraseși în mai multe județe Casa unde depuneai dosarul de pensie nu avea acces la declarațiile 112 depuse pentru alte județe și ori cerea omul prin poștă adeverințele din toate județele, ori casele își cereau între ele. Poate acum înțelege și prostul care i-a spus lui Vasilcoiu că și până acum era acest acces.

8 COMENTARII

  1. Mint ăștia doi cum respiră! Revisalul n are treabă cu declarația 112 care se depune la ANAF! Care comunica stagiul de cotizare la Casa de pensii doar in județ, nu in toate. Degeaba ești în Revisal daca angajatorul nu ți a plătit contributiile, ciuciu pensie! Asta o știe orice om deștept din Romania! Nu e cazul la cei doi Stan și Bran!

  2. Exact așa e! Tata s-a pensionat în octombire la Casa Sector 1. S-a dus cu dosarul complet cu tot ce scria pe site dar duduia l-a întrebat: dar nu v-ați scos și o adeverință de stagiu? Și l-a trimis la Casa de Pensii de pe Goga. După care s-a întors în Tei și ce să vezi? Nu avea dosar de carton, avea unul de plastic! Deși nu scria pe site de vreun dosar pe care să îl ai, l-a trimis după dosar de carton. Despre o perioadă în care lucrase în alt județ au zis că cer ei adeverința privind stagiul de cotizare de la Casa locală. Bravo că s-a simplificat! Felicitări!

  3. Doamna Olguta Vasilescu stia despre debirocratizarea ministerului muncii cand a fost ministru si nu a anuntat comisia de munca Stia de Revisal stia si de haosul Casei de Pensii.Cine e de vina doamna Olguta ca angajatorii nu au platit contributiile la angajator ,adio pensie.Dar debirocratizarea ITM cine trebuia sa faca managerul sau ministrul.Oare nu trebuia verificata de Corpul de Control al Ministerului Muncii sau Corpul de Control al Premierului .Stim ca adeverintele de venit vin de la ANAF impreuna cu declaratiile 112 care trebuiau completate si deouse.Contractul de asigurare sociala produce efecte de la data inregistrarii acestuia la casa teritoriala de pensii .Plata pentru stagiul de cotizare la fondul de pensii publice completandu-si si astfel in care incepeti cotizarea singura posibilitate de pensionare .Persoanele care au contribuit un fond de pensii administrat privat trebuie sa ceara prestatia de la fondul la care au pensia .In ce priveste stagiul de cotizare a punctajului lunar si a punctajului anual.Romanii care n-au ajuns la varsta inca la varsta de pensionare pot sa-si plateasca contributia de bani.

  4. De ce este neagra Olguta cand un ministru nou cere debirocratizarea unui minister foarte bine sa o faca.Au fost multe probleme acolo dosare vechi la Casa Nationala de Pensii Apoi au fost probleme cu REVISAL si cu stagiul de cotizare si dupa aceea cu adeverintele

  5. Ministerul Muncii impreuna cu Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic.Pachetul de masuri legislative pentru debirocratizare in dezbatere publica. .Masurile de debirocratizare trebuie sa aiba o data de aplicare ciclica sau la preluarea unui minister.Grupul de analiza pentru debirocratizarea ministerului muncii pentru activitatile evaluate .Obiectivul comisiei intrunite la sediul Ministerului Muncii si elaborarea unui raport de debirocratizarea activitatii din minister

  6. Prostia nu doare, OLGUTA are si problema asta(este ca o tata cu gura mare) si daca pe asta au puso PSDisti ministru va puteti inchipui ce este la Societatile cu capital de stat,Regii ale statului ,Spitale etc,pai au furat aia de au rupt dupa ce in vara lui 2017 cand guvernul PSD–ALDE a dat legea aia care i-a facut pe directori astia patroni pe bani statului la fel si pe toti primari din Romania,trimiteti ma liberalilor Corpul de control al ministrului,DNA si alte institutii de control ale statului peste tot in tara sa controleze pentru ce au cheltuit uni dintere directori astia bani statului caci doar hotilor le este frica de controale nu si celor cinstiti pe care colegi lor hoti si bogati i-au facut prosti pentru ca si dupa ce s-a dat liber la furat ei tot cinstiti au ramas.
    Haideti PNLeilor faceti asta si daca vreti adrese au ziaristi din presa nu doar adrese ci mai multe informatii,pentru ca inca mai exista fraza asta printre Baronetul PSDist din tara:”vine controlul de la Bucuresti ma si nu ii mai avem pe ai nostri la putere ca dadeam un telefon si se rezolvam problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.