Acasă Actualitate Olguța Vasilescu: medicii și asistenții vor avea de la 1 ianuarie 4%...

Olguța Vasilescu: medicii și asistenții vor avea de la 1 ianuarie 4% şi apoi 30% de la 1 martie, pe net

DISTRIBUIȚI

În luna iulie 2017 când angajații din administrația locală au primit majorări nesimțite la salarii, Olguța Vasilescu anunța că și medicii și profesorii vor primi 25% la salarii de la 1 ianuarie 2018. Ulterior, Guvernul a anunțat că va trece plata contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, ceea ce urma să transforme cei 25% în 4% primiți în plus în buzunar. Confruntată cu mișcări de stradă și amenințări cu greva din partea sistemului sanitar, Olguța a recunoscut ieri pentru Știrile ProTV că creșterea de la 1 ianuarie 2018 va fi de doar 4% pe net dar a promis că de la 1 martie va fi de încă 30%: “Vor avea cumulat de la 1 ianuarie 4% şi apoi 30% de la 1 martie, pe net. Am considerat că sănătatea e o prioritate pentru a opri exodul medicilor şi asistentelor.”

„Dacă ministrul se ţine de cuvânt şi chiar se va întâmpla aşa cum anunţă, salariul unui medic specialist primar va ajunge la 12500 de lei brut, adică în jur de 8700 de lei net, undeva la 1900 de euro. Un medic rezident în anul 3 ar avea 6700 de lei brut, în timp ce o asistentă şi o soră vor avea 3900, respectiv 3600 de lei brut, adică în jur de 600 de euro, net. La toate aceste salarii se adaugă şi sporuri”, susțin jurnaliștii PROTV. Vezi declarația Olguței Vasilescu la minutul 10.45 în emisiunea „România te iubesc” – Marea dramă a societății românești. Medicii specialiști pleacă peste hotare sau merg exclusiv în sistemul privat.

Iată cum tot mai mulți jurnaliști realizează adevărata dramă a societății românești: sistemul sanitar. O emisiune excelentă, ca de obicei!

1 COMENTARIU

  1. s-au toot marit salariile la medici si la asistenti, doar doar or ramane in tara sau nu vor mai pleca sau s-or intoarce.CATI AU REVENIT?CATI AU PLECAT FATA DE 2016?CATI DIN CEI CARE AU TERMINAT STUDIILE AU RAMAS IN TARA?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.