Acasă Actualitate Oprea se credea Obama: la accident a avut 27 de polițiști numai...

Oprea se credea Obama: la accident a avut 27 de polițiști numai în intersecții

DISTRIBUIȚI

Gabriel Oprea e foarte speriat de turnura pe care a luat-o dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Parchetul Tribunalului București a declinat cauza către Parchetul General reținând „că în cauză se impune efectuarea de cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C.p. privitor la modul de constituire şi folosire a coloanelor oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, întrucât beneficiarul deplasărilor în cauză a fost Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.”
Astfel, vicepremierul Gabriel Oprea a avut, în perioada ianuarie-octombrie 2015, 1.607 deplasări folosind coloana oficială atât la instituții publice, cât și la destinații private, astfel încât procurorii au decis că se impune efectuarea de cercetări în cazul vicepremierului pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Spre deosebire de Gabriel Oprea, președintele Klaus Iohannis a avut, în aceeași perioadă, 580 de deplasări, iar premierul Victor Ponta — 814 de deplasări cu coloană oficială.

Informația apare în ordonanța prin care Parchetul Capitalei și-a declinat competența în favoarea Parchetului General de a soluționa dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină, care s-a aflat în coloana oficială a lui Gabriel Oprea.

În ordonanță se arată că toți polițiștii implicați în însoțirea coloanei oficiale au declarat la Parchet că, atunci când se știa traseul de deplasare din timp, se asigurau intersecțiile cu polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere.

Astfel, în data producerii accidentului din 20 octombrie, pe traseul pe care s-a produs accidentul s-au asigurat 19 intersecții, folosindu-se 27 de polițiști.

„Onorabilul” Oprea s-a apărat: „toţi miniştrii de interne, din anul 2006 sau 2007, au avut un antemergător pentru fluidizarea circulaţiei”. El a spus că ar fi nevoie de un antemergător pentru ca ministrul „să nu stea în trafic” și „pentru o oarecare protecţie”. „Eu aveam funcţia şi de vicepremier pe securitate naţională, coordonam mai multe ministere, nici nu mi-am luat concediu şi vreau să vă spun că am muncit în această perioadă şi mi-am făcut datoria, repet, într-un complex foarte important de securitate pentru România, pentru regiune şi pentru Europa”
Serios? Deci dacă furăm la serviciu și nu ne luăm concediu și apoi ne apărăm la procurori că și alții fură, scăpăm de pușcărie?

Noi te-am avertizat de mult:

Va prelua DNA dosarul privind un abuz în serviciu al lui Oprea care a folosit coloană oficială fără drept?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.