Acasă Actualitate Opriți-o pe Firea! În București salariul mediu e 3.200 lei lunar, în...

Opriți-o pe Firea! În București salariul mediu e 3.200 lei lunar, în firmele Primăriei ajunge la 16.070 lei

DISTRIBUIȚI

Pentru a scăpa de legea achizițiilor publice și pentru a putea cheltui banii publici după bunul plac, Firea și primarii de Sector au înființat companii în subordinea primăriilor care nu mai sunt obligate să organizeze licitații. Angajările la aceste companii se fac numai pe criterii politice cum e și cazul companiei de IT de la Sectorul 3 unde Negoiță a pus-o director general pe sora fostei neveste care poza nud în reviste de specialitate. Cele două surori dețin un atelier de croitorie de unde se îmbracă și Firea. În fotografie, proaspăta doamnă directoare generală, care nu arată ca o doctoriță, deci și salariul e pe măsură: 8000 de lei net.

În condițiile în care câștigul mediu în București, conform INS, este de aproximativ 3200 RON/lunar, în companiile dnei Firea câștigul mediu este de 3 până la 5 ori mai mare. Exemplu concret: câștigul mediu la compania de Străzi, Pasaje și Poduri este 16.070 Ron, la compania de Parcuri și grădini este 12.690 Ron, la compania de Clădiri metropolitane un angajat câștiga în medie 11.680 Ron; iar la compania de Consolidări, câștigul mediu este 9400 Ron, susține Cristian Bușoi

„Rectificarea arată că dna Firea a început să facă plățile pentru fidelizarea clientelei PSD, cu banii luați de la investițiile în infrastructura Capitalei.

În București, unul din orașele cele mai dinamice din punct de vedere economic din țară, semnalul pe care îl dă PSD prin super-salarizarea din cele 22 de firme ale administrației locale este că:

1. ‘cel mai bine se câștigă la stat și fraieri sunt aia care muncesc la privat’ și 2.’partidul împarte bugetul public la cei care susțin partidul’.

Problema politică este că dimensiunea cumetriilor și a risipei din cele 22 de companii înființate de administrația Firea arată și slăbiciunea Opoziției.

Chiar și faptul că Primarul General a reușit constituirea acestor firme și acum direcționează pe față fonduri publice către aceste entități este, fără putință de tăgadă, un semnal că partidele din Opoziție nu reușesc real să cenzureze acțiunile administrației PSD”., își exprimă neputința Cristian Bușoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.