Acasă Actualitate „Ordinul Naţional de Merit în grad de Cavaler” al Republicii Franceze, acordat...

„Ordinul Naţional de Merit în grad de Cavaler” al Republicii Franceze, acordat pentru prima dată unui ofiţer al Ministerului Afacerilor Interne

DISTRIBUIȚI

Doamna comisar-şef de poliţie Mihaela BĂLĂNESCU, ofiţer în cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Direcţia Generală de Afaceri Europene, Schengen şi Relaţii Internaţionale, a fost decorată marţi, 25 mai a.c., cu Medalia Ordinului Naţional de Merit în grad de Cavaler pentru modul în care a gestionat timp de 15 ani cooperarea româno-franceză în domeniul afacerilor interne.

Excelenţa Sa, doamna Laurence AUER, Ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti, a subliniat cu prilejul acordării distincţiei: „Franţa doreşte să vă adreseze cele mai calde mulţumiri şi să-şi exprime recunoştinţa faţă de dumneavoastră. Doamnă Mihaela Bălănescu, în numele Preşedintelui Republicii şi în virtutea puterilor care ne-au fost conferite, vă numim Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului.”

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Lucian BODE, a felicitat-o pe doamna comisar-şef de poliţie Mihaela BĂLĂNESCU pentru profesionalismul de care a dat dovadă, precizând că: „O colaborare foarte bună cu un stat nu este o noţiune abstractă, ea depinde de oameni, de acei oameni valoroşi care ne fac mândri de fiecare dată că suntem contemporani cu ei! Sunt extrem de bucuros că un reprezentant al MAI a primit această distincţie a statului francez. Ştiu că sunteţi printre puţinele persoane din România care au primit această medalie, ceea ce dovedeşte profesionalismul dumneavoastră. Vă mulţumesc pentru implicare în ceea ce priveşte cooperarea excelentă pe care o avem cu Republica Franceză.”

Medalia Ordinului Naţional de Merit în grad de Cavaler reprezintă al doilea ordin naţional francez ca importanţă după Legiunea de Onoare şi este în premieră acordată pentru dezvoltarea cooperării româno-franceze în domeniul afacerilor interne

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.