Acasă Actualitate Până și favorita lui Tudorel la șefia DNA vrea modificarea ordonanţei de...

Până și favorita lui Tudorel la șefia DNA vrea modificarea ordonanţei de urgență privind legile justiției

DISTRIBUIȚI

În urmă cu jumătate de an, Tudorel Toader spunea la Antena 3 că el ar dori-o șefă la DNA pe procuroarea Elena Iordache cea care i-a pus sub acuzare pe procurorii DNA Ploiești și astfel Sebastian Ghiță a primit azil politic în Serbia unde fugise de justiția română. Detalii în articolul „După Ghiță, Popa, Udrea și Bica, a venit și rândul procuroarei Elena Iordache să se plângă la Antena 3”.

Președintă a Asociației Procurorilor, procuroarea Elena Iordache a și lăudat dar a și criticat ordonanța de urgență întocmită de fostul său coleg de facultate, Tudorel Toader:

„În legătură cu modificările aduse prin O.U.G. nr. 7/2019 – modificări care au suscitat aprinse dezbateri publice – în urma consultărilor interne, Asociația Procurorilor din România face următoarele precizări:

– Ordonanța nr. 7/2019 cuprinde dispoziții legale care răspund solicitărilor constante ale magistraților privind reglementarea condițiilor de admitere în profesie,

– de asemenea, pune în aplicare decizii ale Curții Constituționale,

– și corelează dispoziții din Legea nr. 303/2004, lege care în forma adoptată de Parlament cuprindea inadvertențe.

Totodată, considerăm că ordonanța ar putea suporta câteva modificări și completări, care se pot realiza în urma unui dialog constructiv, Asociația noastră fiind deschisă unui astfel de dialog, iar invitațiile adresate în acest sens vor fi onorate.

Către toți colegii magistrați facem apel la echilibru, calm și înțelepciune, adresăm acestora rugămintea de a analiza cu atenție prevederile ordonanței, pentru a identifica în mod exact acele chestiuni care realmente comportă discuții.

Considerăm că manifestările publice, ca cele din seara zilei de 22.02.2019, pot aduce grave prejudicii de imagine și încredere față de corpul magistraților și de sistemul judiciar în ansamblul său.”, arată procuroarea Elena Iordache.

Citește și Procuroarea Iordache a fost obligată să expertizeze înregistrările făcute de Vlad Cosma, să ridice dispozitivele folosite și să confrunte martorii care s-au contrazis

 

1 COMENTARIU

  1. NODUL GORDIAN : LEGEA RĂSPUNDERII MAGISTRAŢILOR ; PARLAMENTUL ȘI POLITICUL DE ORCE CULOARE NU O DĂ : dată , MAGISTRAŢII n-au loc de întors la ,, toanele POLITICULI…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.