DISTRIBUIŢI
obligată să

În dorința nețărmurită de a-l salva pe Sebastian Ghiță de la extrădare, procuroarea Iordache a încălcat prevederile legale privind administrarea probelor în dosarul deschis împotriva procurorilor Onea și Negulescu, așa cum a constatat procurorul șef adjunct al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică, Cristian Lazăr.
Inculpat de Iordache, procurorul Lucian Onea a contestat înregistrările audio-video depuse de Vlad Cosma la dosarul 19/P/2018 sub aspectul autenticității și veridicității, cât și în ceea ce privește legalitatea modului de obținere a acestora și de folosire a lor în procesul penal.
Cererea procurorului Onea a ajuns spre soluționare la procurorul șef adjunct al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică, Cristian Lazăr care studiind dosarul penal întocmit de procuroarea Elena Iordache a constatat că stabilirea autenticității înregistrărilor audio-video depuse la dosrul cauzei de către Vlad Cosma prezintă importanță pentru aflarea adevărului în cauză, iar autenticitatea acestor înregistrări nu poate fi stabilită decât prin utilizarea cunoștințelor unui specialist sau expert, apreciind necesitatea și utilitatea efectuării unei expertize a voci și vorbirii prin care să se stabilească dacă înregistrările conțin urme de alterare, dacă sunt realizate cu metoda indicată de Cosma, dacă imaginile video sunt autentice și dacă vocile și vorbirea aparțin lui Onea și Negulescu.
Astfel, deși procuroarea Iordache a refuzat expertizarea înregistrărilor depuse de Vlad Cosma, șeful ei a dispus efectuarea unei expertize de specialitate.
Totodată, Lazăr a infirmat decizia procuroarei Iordache de a refuza ridicarea de la Cosma a aparatului cu care a fotografiat documentele despre care pretinde că i-au fost înmânate de Onea, aparat care „din greșeală avea setată ca și dată de pornire 01.01.2012”, precum și a dispozitivului cu care acesta s-a filmat singur în timp ce contrafăcea deja celebrele tabele. În mod bizar, Cosma a declarat procuroarei Iordache că „nu mai deține suportul original întrucât l-a ascuns chiar de frica acestor procurori”. Preferatei lui Tudorel Toader nu i s-a părut ciudat că gângavul fost deputat PSD a păstrat curajos doar o copie a originalului și nu a raționat că această frică putea face referire nu la conținutul care se regăsea și pe copie, ci la faptul că originalul ar putea indica faptul că înregistrările au fost alterate și de aici frica de cei doi procurori. Totodată Cosma a declarat la parchet că nu e în măsură în acea zi să pună la dispoziție mijloacele de înregistrare dar a promis în scris că dacă le găsește sau intră din nou în posesia lor le va aduce de îndată, ceea ce i s-a părut suficient procuroarei Iordache căreia, probabil că juniorul Cosma i s-a părut un om de onoare și nu un infractor așa cum au decis de exemplu judecătorii ÎCCJ care l-au condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare.
Totodată Onea a propus în apărarea sa și confruntarea lui Cosma cu omul său Mihai Suciu cei doi contrazicându-se în declarații cu privire la persoana care s-a deplasat în Republica Moldova dar procuroarea Iordache nu i-a aprobat cererea, probabil nepărându-i-se important pentru aflarea adevărului să vadă cine minte dintre cei doi martori.
Așa că procurorul șef adjunct al SUPC, Cristian Lazăr a dispus și emiterea unei ordonanțe de ridicare a suporților originali și a dispozitivelor de înregistrare de la Cosma precum și confruntarea celor doi martori denunțători Cosma și Suciu care s-au contrazis în declarații.
Și ce-i mai lăuda Tudorel Toader profesionalismul procuroarei Elena Iordache pe care chiar dorea s-o pună în fruntea DNA. Desigur că dacă te situezi în pielea lui Sebastian Ghiță care a obținut de la autoritățile sârbe refuzul extrădării pe baza dosarului întocmit cu încălcarea legii de procuroarea Iordache ți se pare că aceasta este întruchiparea profesionalismului. Și deja am văzut AICI legăturile strânse între Toader și Ghiță. Pe cele între Toader și Iordache le-a dezvăluit chiar ministrul Justiției, vezi AICI, tranzitivitatea logică Ghiță-Toader-Iordache fiind astfel demonstrată!

Foto Elena Iordache: luju.ro

Citește și Incredibil: Procuroarea Iordache a încetat azi controlul judiciar al procurorului Onea și l-a pus din nou sub control judiciar

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.