DISTRIBUIȚI
procuroarea iordache

Update ora 19.20: Procuroarea Iordache a constatat printr-o ordonanță că a încetat controlul judiciar față de procurorul Lucian Onea, așa cum am anunțat aici și a emis o nouă ordonanță de punere sub control judiciar a acestuia. Juriștii consultați de ziarul Curentul susțin că situația este inadmisibilă din punct de vedere juridic pentru că măsurile preventive se pot prelungi dar nu pot fi luate de mai multe ori împotriva aceleiași persoane, în același dosar, atât timp cât nu au apărut fapte noi și procurorul Onea nu a încercat să fugă.

Deși o parte din actele de urmărire penală efectuate de procuroarea Elena Iordache au fost infirmate de procurorul șef adjunct al SUUPC din cadrul PÎCCJ, Cristian Lazăr deoarece în mod fals, preferata lui Tudorel Toader a susținut că fostul șef al DNA Ploiești a efectuat acte de urmărire penală împotriva fraților Cosma, se încearcă o nouă punere sub control judiciar a lui Lucian Onea.
Onea este așteptat la PÎCCJ astăzi pentru a i se prelungi peste termenul legal controlul judiciar. De fapt, măsura controlului judiciar față de procurorul Onea a expirat ieri. Suntem curioși cum va justifica procuroarea Iordache încălcarea deciziei CCR 614/2016 care impune la prelungirea controlului judiciar și respectarea art 212 alin 2 din Codul de procedură penală prin care inculpatului trebuie să i se comunice anterior luării măsurii motivele prelungirii și obligă procurorul să audieze inculpatul.
Sau poate procuroarea mizează pe faptul că încălcarea unei decizii a Curții Constituționale nu are repercusiuni penale? Vom vedea cât de departe poate merge procuroarea care l-a salvat pe Sebastian Ghiță de extrădarea sa în România, fostul deputat PSD argumentând în Serbia chiar cu acest dosar penal că este persecutat în țara natală, condusă de fapt de partidul său, pentru opiniile sale politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.