Acasă Dezvăluiri Ministerul condus de Tudorel Toader îi dedică lui Sebastian Ghiță 60 milioane...

Ministerul condus de Tudorel Toader îi dedică lui Sebastian Ghiță 60 milioane de EURO să aibă și el de buzunar în Serbia

DISTRIBUIȚI

Ministerul Justiției condus de Tudorel Toader a lansat în 22 martie 2018 o licitație având ca obiect: îmbunătățirea serviciilor de justiție, în valoare de 60 milioane de Euro, pentru a putea-o dedica firmei lui Sebastian Ghiță aflat la strâmtoare în țara vecină și prietenă. Pe 20 martie Tudorel Toader anunța că începând cu 25 martie va efectua o vizită oficială în Serbia. Două zile mai târziu, MJ lansa licitația cu dedicație. Imediat, Ghiță a intrat prin telefon la una dintre televiziunile independente (în sensul că ascultă doar de Ghiță sau Voiculescu, fiind independente de restul influențelor) și a anunțat că îl va aștepta pe Toader pe scările ministerului Justiției din Serbia pentru a-i „da un memoriu în mână”. De ce în mână și nu pe mail, pe Facebook, prin poștă? Care sunt singurele hârtii care pe email își pierd valoarea și trebuie predate doar în mâna? Bineînțeles că Toader se va apăra și va spune că e doar o coincidență vizita lui în Serbia cu lansarea licitației și cu plicul lui Ghiță. La Toader ăsta curg coincidență după coincidență. Am arătat deja în articolul „Miza dosarului penal al procurorului Lucian Onea : suspendarea extrădării lui Sebastian Ghiță din Serbia” cum s-au sincronizat Antena 3, Romania Tv, Andreea Cosma, procuroarea Elena Iordache și Tudorel Toader întru salvarea lui Sebastian Ghiță pentru a nu fi extrădat.

Dar să vedem cum au manevrat subalternii lui Toader documentele licitației astfel ca Ghiță să o câștige.

Licitația organizată de Ministerul Justiției este finanțată de Banca Mondială, astfel că se desfășoară în condițiile impuse de aceasta dar doar cu obligativitatea respectării legislației românești. Aceste condiții au permis inserarea unor criterii de eligibilitate care nu ar fi fost posibile dacă licitația ar fi fost derulată prin SICAP, fostul SEAP.
Conform documentației, este vorba de două loturi, ambele conținând echipamente hardware și licențe software, împărțirea fiind făcută după utilizatori, unul Ministerul Justiției și instanțe, al doilea pentru Parchete și nu după produse.
Condițiile de calificare au fost inițial câte un contract de 8 milioane de Euro și cifra de afaceri minim 12 milioane de Euro în ultimii 3 ani pentru fiecare lot iar pentru ambele loturi minim un contract de 16 milioane și cifră de afaceri de 20 de milioane de Euro. După ce autoritatea contractantă a primit mai multe cereri de clarificare, a schimbat condițiile, admițând ca suma de 8 milioane să fie din trei contracte dar a introdus o nouă limitare complet lipsită de obiectivitate și anume liderul asociației să aibă cel puțin 35% din experiența similară într-un singur contract.
Deși prin cererile de clarificare condiția de existență a autorizației de la producător a fost contestată, Autoritatea Contractantă nu numai că a menținut-o dar a și întărit-o prin răspunsurile oferite, subliniind că nu se acceptă autorizație de la distribuitorul autorizat al producătorului, ci direct de la producător.
Astfel, prin această condiție de către ofertanți a unei autorizații de la producători împreună cu solicitarea în clar de produse de la anumiți producători sau descrieri de produse cu unică soluție/unic producător au condus la situația în care producătorii respectivi au dirijat efectiv această licitație, alegând cui dau autorizația.
Foarte important este și faptul că începând cu anul 2012 legislația română nu mai permite la achiziții publice solicitarea de autorizație de la producător iar ANAP nu ar fi validat această procedură în SICAP.
Practic prin cumulul cerințelor tehnice care conduc către produse unice cu cerințele de calificare și eligibilitate (experiență similară și prezentarea de autorizații de livrare emise de producători) se dovedește că acest proiect a fost de la început conceput pentru asocierea dintre firmele Net Brinel (prin prisma parteneriatelor la nivel înalt exact cu cu producătorii ale căror produse corespund cu cerințele: Dell, Microsoft, CISCO etc) și Novatech (în special prin îndeplinirea condițiilor de eligibilitate referitoare la experiența similară).
Novatech este o companie înființată în anul 2015 pe numele a doi locotenenți ai lui Sebastian Ghiță dar reprezentată la negocieri, cât fostul deputat e fugit de pușcărie în Serbia, de cumnatul acestuia, Cristian Anastasescu. Deh, e scump și pentru Ghiță să amâne momentul extrădăriii către Rahova și are nevoie de tot mai mulți bani, în acest moment furnizați de ministerul condus de Tudorel Toader.

2 COMENTARII

  1. STATUL PARALEL…. HA HA HA…
    TOTI SUNT STATUL PARALEL, SEKU SRL.
    DOMNU TETE A PRIMIT O FOAIE DE PARCURS DE LA STATUL PERPENDICULAR. TREBUIE SA LIVREZE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.