Acasă Social Haosul salariilor din Sănătate continuă; Olguței, Sorinei și Vioricăi nu le pasă...

Haosul salariilor din Sănătate continuă; Olguței, Sorinei și Vioricăi nu le pasă fiindcă majoritatea dintre angajați sunt mulțumiți

DISTRIBUIȚI

Un mesaj impresionant a ajuns astăzi la redacție de la o asistentă medicală disperată: „Ce se întâmplă cu secțiile chirurgicale? Specialitățile de urologie au rămas să salahoreasca fără niciun spor, în condițiile impuse de bolile cronice ale senectuții: incontinențe de urină și materii fecale, purtători de sonde, neoplasmele care afectează aparatul renal și genital, cele mai oribile infecții urinare și genitale, cauzate de lipsa igenei la persoane în vârstă și neinformare, lipsa educației, lupta cu clostridium, hepatite de tot soiul, râie, păduchi, etc., Acestea nu erau cunoscute liderilor de sindicat la negocierea cu guvernul? Nu avem nevoie de un sindicat care nu ne reprezintâ, atât de bine plătit, îmbuibat de-a dreptul, în timp ce noi, cei care le plătim bunăstarea, privim terminați pe geam, așteptând dimineața, să ne predăm cazurile grave, scoase cu greu în ziuă. Știe cineva de chinul nostru, îi pasă cuiva? Nu aduc în discuție implicarea psihologică la fiecare caz, pe care încerci să-l alini, nici mirosurile din spitale, nici lipsa personalului, etc. Plătim amenzi când vrea conducerea, fără să se vadă de câte ori ținem în mână seringa, pensa și mopul sau plosca consecutiv.
Sunt multe aspecte de semnalat, mi-e greață, sunt sătulă că după 40 de ani de dedicare și am pretenția că m-am dedicat, că am iubit pacienții, că și ei pe mine, să am un salariu de mizerie, mai mic cu mult decât un infirmier de la UPU SAU ANATOMIE PATOLOGICA. Rușine sindicatului SANITAS și guvernării, care, e departe de-a cunoaște realitățile țării pe care o reprezintă.”, scrie asistenta în mesajul său.
A venit momentul ca personalul sanitar să nu mai tacă! Să nu mai plece capul în fața managerilor de spitale care acum au primit puterea discreționară de a stabili sporurile pe ochi frumoși sau pe alte criterii incorecte. Scrieți jurnaliștilor sub anonimat și problemele voastre vor fi aduse la lumină. Așa, tăcuți, frustrați, medicii și asistenții vor fi mai nepăsători, pacienții vor crede că e din lipsa plicului și vor face scandal. Numai cunoscând problemele medicilor și asistenților, pacienții vor deveni mai înțelegători și mai răbdători.

 

10 COMENTARII

 1. La fel suntem si noi asistentele medicilor de familie. Suntem platite cu salar minim pe economie. Si ne lovim cu toate categoriile de pacienti SIDA. TBC. Afectiuni dermatologice, respiratorii, psihiatrice.

 2. Punctat foarte bine.Ar trebui sa se tina cont ca pe sectiile care sunt considerate,,grele”personalul medical este mai numeros, fata de cele considerate usoare, unde dupa 12 ore ajungi acasa frant de oboseala.HIV HBS HCV, materii fecale, urina, sange , sifilis, tbc inca neinvestigat poti gasi pe orice sectie

 3. Paduchi , raie , hepatite ….afli dupa ce te balacesti in sangele lor ca de manusi nici nu poate fi vorba ! 10 perechi pt consultatii , tratament si recoltari , cel putin 30 de pacienti , cum naiba sa imparti cand ai cel putin 3 manevre la fiecare pacient ! Au bani pt pensii speciale iar noi ce mai contam !

 4. La ambulanta e si mai bine……..soferii cu 8 ckase au salariu mai mare ca multi asistenti medicali.
  .iar pentru ca au dublat salariile la soferi au luat cate 7 zile din concediul de odihna latoti angajatii….Olguta se lauda ca doctorii si asistentii medicali sunt o prioritate nationala……..S-A VAZUT..

 5. Secțiile chirurgice: ortopedie, chirurgie, urologie…Oare nu sunt secții grele, nu toti lucram in acest sistem? Bătaie de joc, spor de 12%, asta nu este discriminare?

 6. ,SA NU SE TINA SEAMA CA PRIN SECTIILE DE UROLOGIE, ORTOPEDIE INTERNE, ETC, TREC BOLNAVI CU MULTE ALTE AFECTIUNI, , AU DIABET SI TREBUIE SA LE RESPECTI SCHEMA DE INSULINA, CA IN ORICE SECTIE DE BOLI ENDOCRINE, AU NEOPLASME, POT FI IN FAZA TERMINALA, PREZINTA, MELENE, HEMATRMEMEZE, AU PAREZE, SI NEVOIE DE INGRIJIRI CA LA NEUROLOGIE, SUNT PERFUZATI CA LA ATI UNEORI, PRIMESC SINGE -TRANSFUZII, SUNT DEP[ENDENTI DE NOI, CEI PUTINI CA NUMAR , CARE-I INGRIJESC, CUM POT . NIMENI NU NE INTREABA DACA MAI PUTEM . SEFII NOSTRI SE BUCURA DE AVANTAJELE OBTINUTE DE EI , CELE PASA DE RESTUL…, TIN DE FUNCTIE CU DINTII.DUPA O ZI DE MUNCA, NU MAI SUNTEM IN STARE DE NIMIC, ZACEM PUR SI SIMPLU, CU O VIATA CARE NU NE MAI ADUCE SI NU NE MAI SPUNE NIMIC. CRED CA NICI MINERII NU TREC PRIN CE TRECEM NOI, CEL PUTIN EI NU AU IMPLICATIA NOASTRA EMOTIONALA, PE LINGA TOATE CELE.

 7. A AJUNS TOATA LUMEA SA CEARA SPORURI IN SANATATE, CEI CARE INVIRT HIRTII, STIND PE SCAUN, CEI CARE LUCREAZA IN SECTORUL IN CARE NU SE MAI POATE FACE NIMIC PENTRU OM- ANATOMIA PATOLOGICA, IN TIMP CE, LINGA PATUL AMARITULUI, CE PLATESTE ASIGURARI DE SANATATE, SUNT CITIVA, PROST PLATITI, SATUI DE INGHITIT MICROBI, CU NERVII LA PAMINT DE PROPRIILE NEAJUNSURI. SIGUR ESTE NEVOIE DE FIECARE SECTOR AL UNEI UNITATI MEDICALE, DAR PRIORITATE AR TREBUI SA AIBE NU CEI CU PILE LA SINDICAT SI GUVERN, CI ACEI CARE SUNT EXPUSI SI MERITA CU ADEVARAT.

 8. SUNTEM IN PLIN SOCIALISM. SPORURI IN CAPITALISM? SALARIU CORESPUNZATOR POSTULUI. EVENTUAL BONUSURI DE PERFORMANTA?
  OPINIA PUBLICA ESTE MANIPULATA SPUNAND CA SUNT SALARII MICI. DAR CE SA VEZI, SPORURI MARI.
  DAR DACA HOTARAT PARTIDUL… SA PLATEASCA PROSTII..
  SA NU AI FERICIREA SA FI PACIENT. CA TE JUPOAIE SISTEMUL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.