Home Actualitate Panourile Declic cu pensia specială a premierului Ciucă date jos de primarii...

Panourile Declic cu pensia specială a premierului Ciucă date jos de primarii PNL

DISTRIBUIŢI

Panourile Declic cu mesajul „Ciucă are 43.000 de euro pensie specială. Te-ai blocat? Tăiați pensiile speciale!”, montate pe DN1, în Predeal și Azuga, au fost cenzurate de către autoritățile locale. 

Angajați ai primăriilor Predeal și Azuga, ambele conduse de primari PNL, au vandalizat și desființat panourile montate de Declic în cadrul campaniei în care peste 140 mii de români cer tăierea pensiilor speciale. Contractul Declic cu firma de publicitate prevedea amplasarea panourilor pentru o lună, până pe 2 ianuarie. Costul pentru montarea panourilor a fost acoperit exclusiv din donațiile a 1401 membri Declic. Suma necesară amplasării panourilor a fost strânsă într-un timp record.

Mai mult, într-o încercare de intimidare, reprezentanții primăriilor Predeal și Azuga au amenințat firma care a închiriat către Declic cele două spații de publicitate cu „plângere penală pentru calomnie”.

„Această încercare nereușită de intimidare a cetățenilor este o dovadă clară că Guvernul NU vrea să taie pensiile speciale. Mai grav, cenzurarea unor mesaje publice, care conțin informații din declarația de avere a lui Nicolae Ciucă, ne amintește de perioada comunistă. La 33 de ani de la Revoluție, nu putem accepta să ne fie îngrădite drepturile”, a declarat Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei Declic, “Tăiați pensiile speciale”. 

Panourile Declic au fost montate, în urmă cu o săptămână, pe DN1, în dreptul localităților Predeal și Azuga, în paralel cu un protest desfășurat la Palatul Victoria pe tema pensiilor speciale. Membrii Declic au intrat, miercuri, în audiență la Guvern unde au cerut desființarea pensiilor speciale și au depus și petiția pe această temă semnată de peste 140.000 de români. România și-a asumat, prin PNRR, că va elimina aceste privilegii necuvenite până la finalul lui 2023.

Acest act de cenzură nu face decât să ne confirme că pensiile speciale sunt niște privilegii nemeritate, date pe furiș doar anumitor categorii. Informația despre cât are premierul pensie specială este una publică și în nici un caz dezvăluirea sa nu poate fi catalogată drept calomnie. Le recomandăm politicienilor să revadă articolul 30 din Constituție, cel care spune negru pe alb că “cenzura de orice fel este interzisă”, este mesajul pe care Declic îl transmite prim ministrului Nicolae Ciucă.

Declic va lua toate măsurile legale pentru a îi sancționa pe cei vinovați de vandalizarea celor două panouri. Totodată, Declic își va încuraja membrii să distribuie în mediile de socializare online materialele cenzurate, și anume cuantumul pensiei speciale încasate de premier anual.

Peste 140.000 de cetățeni au semnat petiția Tăiați pensiile speciale și numărul lor crește de la o zi la alta. Petiția poate fi citită și semnată aici: https://go.declic.ro/t-pensiile-speciale

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.