DISTRIBUIŢI

Parchetul European (EPPO) din București a efectuat cinci percheziții în capitală, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 8 milioane de euro care implică fonduri UE pentru achiziționarea de echipamente medicale în timpul pandemiei de Covid-19.

Potrivit anchetei, în perioada 2020-2022 s-a constituit o rețea infracțională de manipulare a achizițiilor publice de măști de protecție, dezinfectanți și alte rechizite medicale pentru spitale, școli și alte dotări municipale ale statului, în scopul de a beneficia de furnizori prestabiliți.

Trei persoane cercetate au fost aduse la biroul EPPO din București pentru a fi informate cu privire la statutul lor de suspecți.

Furnizarea de echipamente medicale a fost finanțată prin programul Asistență de recuperare pentru coeziune și teritoriile Europei (REACT-EU). Se estimează că activitățile documentate până acum în cadrul anchetei au cauzat un prejudiciu de peste 8 milioane EUR bugetului UE. Ancheta este în desfășurare, pentru a stabili amploarea activităților infracționale suspectate și prejudiciul financiar global cauzat.

Ancheta și perchezițiile au contat pe Structura de Sprijin EPPO din România; Poliția Română – Direcția de Operațiuni Speciale; Direcția Generală Anticorupție a României; și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei Române.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.