Acasă Actualitate Parchetul General a deschis dosar penal după ce Tudorel Toader s-a făcut...

Parchetul General a deschis dosar penal după ce Tudorel Toader s-a făcut și notar

DISTRIBUIȚI

Parchetul General a deschis un dosar penal in rem (cu privire la faptă) pentru abuz în serviciu, în legătură cu modul în care Tudorel Toader, ministrul Justiției, a cerut să intre în corpul notarilor publici, informează Digi 24.

Ancheta a pornit după ce la parchet o persoană fizică a depus denunț.

„Urmare a unui denunţ, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a înregistrat un dosar penal având obiectul la care faceţi referire. La data de 7 septembrie 2018, prin ordonanţă, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiunile de abuz în serviciu (prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal) şi folosire a funcţiei pentru favorizarea unei persoane (art. 301 alin. 1 Cod penal)”, au precizat reprezentanţi ai Parchetului General, pentru Agerpres.

„Ştiu că au fost solicitate informaţii de la Uniunea Notarilor, informaţii care au şi fost comunicate”, a declarat ministrul Toader pentru STIRIPESURSE.RO.

Tudorel Toader a solicitat, în august, Uniunii Notarilor să ceară Ministerului Justiției suplimentarea funcțiilor de notar, astfel încât să intre în acest corp profesional în calitate de fost membru al Curții Constituționale.

Tudorel Toader e rector al Universității Ioan Cuza din Iași, ministru al Justiției și s-a vrut și notar.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.