Home Actualitate Parchetul General preia ancheta și o extinde asupra conducerii Jandarmeriei, a lui...

Parchetul General preia ancheta și o extinde asupra conducerii Jandarmeriei, a lui Carmen Dan și a Speranței Clișeru

DISTRIBUIŢI

Pesediștii s-au ascuns ca șobolanii după ce Parchetul Militar a deschis dosarul penal privind reprimarea manifestației pașnice din 10 august. Firea nu mai apare la televiziuni și a amuțit pe Facebook după ce sluga ei, Speranța Clișeru a semnat ordinul de avacuare în forță a Pieței Victoriei. Fosta avocată a lui Liviu Dragnea, Maria Vasii spune că se așteaptă chiar la arestarea acesteia, a zeci de jandarmi și a ministrului de Interne pentru tentativă de omor. Detalii AICI

În cursul zilei de astăzi, 14 august 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus prin ordonanță preluarea de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a dosarului privind incidentele violente produse cu ocazia mitingului organizat în zona Piaţa Victoriei, din municipiul Bucureşti, în ziua de 10 august 2018, incidente care au avut ca rezultat rănirea mai multor persoane.

În acest dosar, s-a dispus la data de 11 august 2018 începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu.

Preluarea dosarului are ca temei cercetarea unitară a evenimentelor, avându-se în vedere şi formularea unor plângeri împotriva ministrului afacerilor interne, prefectului municipiului Bucureşti, conducerii Jandarmeriei Române şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, constituindu-se dosar penal la nivelul Secţiei Parchetelor Militare – PICCJ, dosar în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi purtare abuzivă.

„Precizăm că dosarul preluat de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a procurorului militar de serviciu al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, care a constatat din imaginile prezentate în spaţiul public că există suspiciunea posibilei comiteri a unor fapte de natură penală de către cadrele militare.

În acest dosar au fost înregistrate până în prezent un număr de 126 de plângeri penale şi au fost audiate 74 de persoane.

Menţionăm că în perioada 15 – 17 august 2018, în dosarul penal constituit la nivelul Secţiei Parchetelor Militare – PICCJ, se vor efectua acte de urmărire penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri. Activitatea se va desfăşura la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, strada George Georgescu nr. 3 , sector 4, Bucureşti.”, anunță Parchetul General

5 ARII

  1. Va rog sa mai adaugati si faputul ca au talharit oamenii, luandu-le telefoanele cu, care filmau. Exista filmari ,unde se vede clar cum le confiscau din oficiu telefoanele, dupa care, ii bruscau. Multumesc!

  2. Am inteles ca jandarmanii se dau in gat unii pe altii. Se va definitiva curand ancheta procurorilor si vor cadea in primul cele doua gaini blonde Dan si Cliseru. Sa se faca ordine !

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.