Acasă Actualitate Video cu jandarmi isterici lovind un jurnalist curajos care filma momentul agresiunii...

Video cu jandarmi isterici lovind un jurnalist curajos care filma momentul agresiunii asupra a trei turiști israelieni: „dă-i bă drumul de-aici că-mi bag p…-n tine”

DISTRIBUIȚI

La protestele de vineri, la intersecția Banu Manta cu Ion Mihalache, jandarmii au oprit un taxi și au scos patru pasageri afară, trântindu-i la pământ. Se pare că trei erau cetățeni israelieni, care susțin că au arătat pașapoartele dar au fost ignorați. (Într-un comunicat, ambasada Israelului a numit interveniția „brutală” și incidentul „ca fiind inacceptabil şi extrem de serios”. Turiștii spun că vor depune plângeri).

Fotojurnalistul Cătălin Georgescu era acolo de mai multe minute și a filmat momentul. Jandarmii au încercat să-i lovească camera de mai multe ori, să-l intimideze și au refuzat să răspundă la vreo întrebare.

„Eram trecut prin mai multe dușuri de gaze și conflict stradal, mână sângerândă proaspăt bandajată; de aici agitația din glas și schimbările-n ton”, explică Cătălin, care crede că jandarmii au bătut în retragere când în zonă au apărut mai mulți martori, inclusiv alți jurnaliști (Adina Florea pentru VICE, Andreea Retinschi, Vlad Ursulean de la Casa Jurnalistului), care au filmat și ei momentul.

Citește și

Fosta avocată a lui Dragnea și Cioacă: ne așteptăm la zeci de arestări de jandarmi, a prefectului Capitalei și a înalților funcționari pentru tentativă de omor

Am lăsat videoul integral, ca să redăm întreaga dinamică a momentului scrie pe pagina de Facebook Decât o revistă.

Protestele din 10 august: pasageri israelieni smulși din taxi de jandarmi

📷 La protestele de vineri, la intersecția Banu Manta cu Ion Mihalache, jandarmii au oprit un taxi și au scos patru pasageri afară, trântindu-i la pământ. Se pare că trei erau cetățeni israelieni, care susțin că au arătat pașapoartele dar au fost ignorați. (Într-un comunicat, ambasada Israelului a numit interveniția „brutală" și incidentul „ca fiind inacceptabil şi extrem de serios". Turiștii spun că vor depune plângeri).Fotojurnalistul Cătălin Georgescu era acolo de mai multe minute și a filmat momentul. Jandarmii au încercat să-i lovească camera de mai multe ori, să-l intimideze și au refuzat să răspundă la vreo întrebare. „Eram trecut prin mai multe dușuri de gaze și conflict stradal, mână sângerândă proaspăt bandajată; de aici agitația din glas și schimbările-n ton", explică Cătălin, care crede că jandarmii au bătut în retragere când în zonă au apărut mai mulți martori, inclusiv alți jurnaliști (Adina Florea pentru VICE, Andreea Retinschi, Vlad Ursulean de la Casa Jurnalistului), care au filmat și ei momentul.Am lăsat videoul integral, ca să redăm întreaga dinamică a momentului.

Publicată de Decât o Revistă pe Luni, 13 August 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.