Acasă Actualitate Parchetul General: protocoalele cu SRI s-au încheiat ca urmare a unei hotărâri...

Parchetul General: protocoalele cu SRI s-au încheiat ca urmare a unei hotărâri de guvern adoptate de Călin Popescu Tăriceanu

DISTRIBUIȚI

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat, în vederea lămuririi tuturor aspectelor care au condus la încheierea unor protocoale de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii, să facă următoarele precizări:

Prin H.G. nr. 231 din data de 30 martie 2005 privind „aprobarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2005 – 2007 şi a Planului de acţiune pentru implementarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2005 – 2007”, în cadrul domeniului prioritar II „Combaterea Corupţiei” din Strategia Naţională Anticorupţie (S.N.A.) s-a prevăzut ca „în vederea creşterii operativităţii şi eficienţei în activitatea de urmărire penală va fi consolidat controlul efectiv şi nemijlocit al procurorului asupra activităţilor de investigare şi cercetare penală efectuate de poliţia judiciară. De asemenea, se vor pune la punct proceduri care să permită sesizarea de îndată a procurorului de către structurile informative şi de investigaţie prin transmiterea oricăror informaţii şi suport probator referitoare la săvârşirea unor acte sau fapte de corupţie sau crimă organizată.”

Totodată, Obiectivul nr. 9 din cadrul Domeniului prioritar III: „Cooperare internă şi cooperare internaţională” reglementează stabilirea unor proceduri clare de colaborare între toate structurile cu atribuţii în lupta anticorupţie.

Planul de acţiune pentru implementarea S.N.A. stabileşte, fără echivoc, în sarcina Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţională Anticorupţie (fost Parchetul Naţional Anticorupţie), Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne încheierea unor protocoale pentru stabilirea procedurilor de comunicare cu Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, alte structuri de informaţii. A se vedea măsura 4.5 – Sesizarea de îndată a procurorului care instrumentează cazuri de corupţie sau crimă organizată de către structurile informative şi de investigaţie prin transmiterea oricăror informaţii şi suport probator referitoare la săvârşirea unor acte sau fapte de corupţie sau crimă organizată.

Aici puteți consulta H.G. nr. 231 din 30 martie 2005 anterior menţionată.

2 COMENTARII

  1. Hoțul striga Hoții cam așa trebuie interpretat acest politician roman pe nume Călin Popescu Tariceanu care se crede mare politician. A avut doar funcții din alianță DA in anul 2005 când a fost prim miniștri și apoi președintele Senatului in coaliția PSD/ALDE însă acum o da cotita doar se apropie alegerile europarlamentare și ALDE ca partid cu 7/8 la suta nu ar obține mai mult de 3 europarlamentari. Acest personaj politic care candidat fiind la primăria generală din 1992 nu a obținut mai mult de atenție 2% se bagă in seama și se crede viitorul presefinte al României. Cum sa-l votezi pe acest om care in proiectul legii offshore , atenție romani , vroia nici mai mult nici mai puțin sa acorde companiilor petroliere fiscalitate zero!!!!!!!!!. Omul asta vroia sa le dacă cadou străinilor in decursul exploatării zăcămintelor de gaze un cadou de 10/12 miliarde de euro de care ROMÂNIA ERA PRIVATĂ !Ne mai miram ca individul asta lovește la greu in interesele României îl doare in papuci dacă România are spitale,scoli,locuri de munca, îl interesează altceva dar zeu România și se vrea Președintele României! Noaptea minții cu acest veros politician când ul privești parca îți vine sa ii plângi pe umeri! Nu vei fi niciodată președintele ROMÂNIEI CA DUMNEATA NU PUI INTERESUL NAȚIONAL ȘI ACUM ȘI UITAT CA PE TIMPUL MANDATULUI DE PRIM MINISTRU AȚI LEGALIZAT PRINTR-UN ACT NORMATIV ACESTE PROTOCOALE ȘI BINE FAC ROMANII CA VA REAMINTESC ACEST LUCRU! POLITICIENII CARE AU DISTRUS COMPLET ECONOMIA ROMÂNIEI SA NU ȘI MILA DE EI ! ĂȘTIA NU SUNT OAMENI SUNT DIAVOLI!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.