Acasă Actualitate Pașcu îi explică lui Firea: unanimitățile îngenunchiate și clientela politică denotă iresponsabilitate

Pașcu îi explică lui Firea: unanimitățile îngenunchiate și clientela politică denotă iresponsabilitate

DISTRIBUIȚI

Fostul europarlamentar PSD, Ioan Mircea Pașcu, susține că partidul a ajuns într-o situație extrem de dificilă pentru că liderii din conducere votează după cum li se cere de la centru și astfel s-a ajuns la ”unanimitățile îngenuncheate”. Pașcu consideră că PSD trebuie să se reformeze rapid și să revină la politica de cadre prin care erau aduși profesioniști pe fiecare domeniu, nu doar clientela politică.

”Gabriela Firea: “Eram în primul rând la CEx, în campania electorală, când ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu câteva sindicate. Propunere votată în unanimitate. Nu s-a citit numele preşedinţilor acelor sindicate – unele de care nu am auzit în viaţa mea, nu s-a precizat că devin automat vicepreşedinţi ai PSD şi ca au drept de vot în BPN şi CEx, ca şi cum ar fi fost votaţi în Congres de către delegaţii din toata ţara”

Avem aici una din principalele cauze ale situației dramatice in care a fost adus PSD-ul: “unanimitățile îngenuncheate”, care au aghesmuit pe banda rulantă deciziile, adesea greșite, luate de conducere, pe criterii obscure!

Poate începem de aici!

Nu este admisibil ca PSD-ul, recunoscut cândva drept un partid al profesioniștilor serioși, cu răspundere fata de guvernarea țării, sa schimbe in mai puțin de patru ani, trei premieri și 100 de miniștri, cu cateva excepții, oameni putin cunoscuți in afara județelor care i-au propus la un moment dat!

Asta nu înseamnă răspundere fata de actul de guvernare!

Inseamnă promovarea clientelismului la nivel national!

Metoda in sine și finalitatea urmărită (trocul cu conducerile județene, pentru sprijinul acordat conducătorului) nu sunt marca PSD, ci PD, un “altoi” prost, făcut prin instalarea lui Dragnea in fruntea partidului!

Și pe vremea lui Adrian Nastase județele făceau propuneri pentru poziții in guvern, dar erau întotdeauna câte trei, ca sa ai de unde alege, iar decizia era luată la centru!

Ca sa recâștige sprijinul electoratului, PSD trebuie sa revină la marca sa: profesionalism și responsabilitate!

Cu cât mai repede, cu atât mai bine!”, scrie Ioan Mircea Pașcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.