Acasă Actualitate Patriciu cumpără trustul de presă al lui Voiculescu ca să-l susțină pe...

Patriciu cumpără trustul de presă al lui Voiculescu ca să-l susțină pe Oprescu la Președinție

DISTRIBUIȚI

Cine a crezut vreo clipă că războiul dintre Traian Băsescu, cel mai puternic și mai credibil om din România, conform tuturor sondajelor de opinie, și cel mai bogat om din România, liberalul Dinu Patriciu, s-a încheiat odată cu tergiversarea în justiție a dosarelor omului de afaceri, s-a înșelat amarnic. Patriciu n-a uitat umilința nopții petrecute în arest și nici terfelirea imaginii sale în războiul bilețelelor dintre Palate. Prin urmare, își pregătește temeinic răzbunarea împotriva lui Traian Băsescu, fiind dispus să aloce în acest scop sume importante de bani, de ordinul sutelor de milioane de euro. Surse de încredere, apropiate omului de afaceri liberal, ne-au confirmat că Patriciu a bătut palma cu Dan Voiculescu pentru preluarea integrală a trustului Intact, numai bun de folosit într-un an în care vor avea loc alegeri prezidențiale. Instrumentul lui Patriciu în războiul împotriva lui Băsescu va fi, potrivit informațiilor noastre, chiar primarul Capitalei, Sorin Oprescu, doctorul-minune care, așa cum s-au convins deja bucureștenii pe pielea lor, nu lucrează decât la propria sa imagine.

120 de milioane de euro aruncate în luptă

Conform surselor noastre, suma convenită pentru vânzarea trustului Intact se învârte în jurul cifrei de 120 milioane de euro, iar cei doi oameni de afaceri au bătut deja palma. Potrivit acelorași surse, tranzacția se va derula prin intermediul HSBC Holdings, o bancă importantă, cu sediul central la Londra, capitală europeană în care și Voiculescu, și Patriciu au afaceri. De altfel, conform informațiilor noastre, Camelia Voiculescu, președintele trustului Intact, sună din ce în ce mai des la Londra, la HSBC, pentru a se interesa de starea tranzacției, întrucât se pare că e nevoie urgentă de bani lichizi la București. Surse apropiate trustului Intact ne-au declarat că GSP TV, Radio ZU, Jurnalul Național, Financiarul și Săptămâna Financiară au încheiat anul cu pierderi financiare uriașe, care au lăsat o gaură importantă în bugetul afacerilor familiei Voiculescu. Din cauza acestor pierderim, trustul Intact nu le-a mai acordat angajaților nicio primă de Crăciun, iar anul 2009 a debutat cu o reducere de 20% a tuturor salariilor, semn că situația nu este deloc roz.

Oprescu, arma anti-Băsescu

Această mișcare spectaculoasă de pe piața media din România nu este motivată de apetența lui Dinu Patriciu pentru acest gen de afaceri, pentru că toată lumea știe că investițiile în presă nu sunt foarte profitabile în zilele noastre. Decizia luată de omul de afaceri liberal este motivată strict de dorința sa de răzbunare. În acest scop, cumpără trustul lui Voiculescu și-l activează pe Sorin Oprescu. Potrivit surselor noastre, Oprescu va candida anul acesta la Președinție, din postura de așa-zis independent, după modelul de la locale. De fapt el va fi candidatul lui Patriciu și al tuturor celor care vor să se răzbune pe Băsescu. Și cum prietenii politici ai președintelui nu sunt prea numeroși, am putea presupune că Oprescu va fi susținut și de liberali, și de conservatori, dar și de aripa Iliescu-Hrebenciuc din PSD, aceeași care i-a orchestrat și candidatura "independentă" a Doctorului la Primărie.
O dovadă vie a faptului că strategia lui Patriciu a început deja să fie pusă în practică este și campania începută deja de Jurnalul Național și Antena 3, în care Sorin Oprescu este prezentat ca o victimă a președintelui Traian Băsescu, reluându-se teme vechi fără nicio legătură cu situația actuală. Prezențele dese ale lui Oprescu în studiourile Antenelor, unde a vorbit la nesfârșit despre marile sale realizări, zeci de metri de cârnați și kilograme de tort, sunt și ele probe clare ale campaniei de imagine derulată de trustul Intact. Iar acesta este doar începutul…

Vîntu – cooptat în "Sfânta Treime" a răzbunării

Și, pentru ca planul să fie desăvârșit, Patriciu a bătut palma și cu Sorin Ovidiu Vîntu, pentru a obține susținerea lui Oprescu și de către trustul Realitatea- Cațavencu, după cum ne-au precizat sursele noastre. Astfel, SOV a trecut cu arme și bagaje (televiziuni, radiouri și ziare) în tabăra care va susține candidatura lui Oprescu la Președinția României, primul semnal fiind dat deja de atacurile constante la adresa lui Traian Băsescu și a familiei acestuia. Lucrurile menționate mai sus par să nu-i fi scăpat lui Băsescu, președintele intrând direct într-o emisiune de la Realitatea TV pentru a-i acuza pe realizatori că-i răstălmăcesc declarațiile și fac jocurile patronului lor, nimeni altul decât Sorin Ovidiu Vîntu.

Voiculescu – tras pe linie moartă de Geoană

Aceste manevre politico-economice vor avea efecte imediate și în plan politic. Conform unor surse de încredere din PSD, la începutul sesiunii parlamentare Mircea Geoană îl va sacrifica pe Dan Voiculescu, luându-i postul de vicepreședinte al Senatului, la care liderul conservator a râvnit atât de mult. Geoană respectă astfel condiția pusă de Traian Băsescu la constituirea alianței PD-L-PSD, de a nu promova niciun conservator în Guvern sau în funcții de conducere în Parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.