Acasă Actualitate Patru dintre minele din Valea Jiului, amendate cu 360 milioane de lei

Patru dintre minele din Valea Jiului, amendate cu 360 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Amplele actiuni de control declansate de Inspectia Muncii in Valea Jiului, in urma tragicului accident de la Vulcan, in care si-au pierdut viata 14 mineri, iar alti patru au fost raniti, au scos la lumina grave abateri in ceea ce priveste respectarea normelor de protectia muncii. In urma controalelor de la Vulcan, Paroseni, Lupeni si Barbateni, inspectorii au aplicat amenzi de 360 de milioane. -Doar in doua saptamani, au fost inchise trei puncte de lucru si s-a ridicat dreptul de munca, pe o perioada de 30 de zile, la patru artificieri-, ne-a declarat inspectorul Nicolae Voinoiu. Surprinzator, cele mai mari probleme au fost constatate tocmai la Mina Vulcan, unde nu cu mult timp in urma s-a produs cea mai mare tragedie din istoria mineritului. Pentru gravele deficiente descoperite la sistemul de aeraj si pentru nerespectarea monografiilor de armare, inspectorii au dispus inchiderea a doua abataje din stratul trei si a unui preabataj directional din stratul doi. Tot la Mina Vulcan, patru artificieri au fost suspendati pe o perioada de 30 de zile.

La toate cele patru exploatari, inspectorii au constatat lipsa cablurilor de rezerva pentru instalatiile de extractie si nerespectare normelor legale privind recipientii sub presiune si instalatiile de ridicare. La Mina Paroseni, inspectorii au oprit functionarea unei locomotive si au aplicat sanctiuni pentru nerespectarea normelor privind dotarea muncitorilor cu echipament de protectie electro-izolant.

Seria controalelor va continua si saptamana viitoare, urmand ca la sfarsitul lunii, o data cu alcatuirea raportului final, sa fie decise si masurile care trebuie luate impotriva conducatorilor minelor respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.