Acasă Actualitate Patru morti intr-un container din Italia

Patru morti intr-un container din Italia

DISTRIBUIȚI

Imaginea Romaniei ar putea avea, din nou, de suferit, dupa ce Politia italiana a descoperit, marti dupa-amiaza, intr-un container aflat in Portul industrial Livorno, cadavrele a patru imigranti clandestini.

Ca si in cazul de saptamana trecuta, cand opt turci si albanezi au fost descoperiti morti intr-un container in Irlanda, presa a lansat imediat ideea ca cei patru ar fi romani. Ancheta lansata de Politie nu a putut, inca, stabili unde s-au urcat imigrantii, dar se cunoaste ca trenul care a transportat respectivul container a plecat de la Modena in cursul diminetii de marti. Conform documentelor de transport, incarcatura ar fi trebuit expediata, ieri, cu vaporul catre Canada.

Cadavrele au fost desoperite de Politie, care a controlat containerul, deoarece se observase ca avea sigiliul rupt.

Cu toate ca asupra cadavrelor nu s-a descoperit nici un fel de document, presa italiana a lansat ipoteza potrivit careia imigrantii ar fi romani, in container fiind descoperite cateva telefoane mobile, in agenda carora se gasesc numerele unor prieteni si ale unor rude din Romania si cateva articole decupate din ziare romanesti.

Consulatul Romaniei in Italia tine in permanenta legatura cu autoritatile si Politia italiana, astfel incat, in cazul in care se dovedeste ca cei patru sunt romani, sa se ia toate masurile de identificare si repatriere a corpurilor neinsufletite.

La sfarsitul saptamanii trecute, presa internationala lansa o stire bomba: opt romani au fost descoperiti morti intr-un container in Irlanda. Cercetarile efectuate de Politie au relevat ca cei opt imigranti clandestini nu sunt romani, ci turci si albanezi. Din pacate, ieri, norocul nu a mai fost de partea noastra. In portul italian Livorno, Politia a descoperit cadavrele a patru romani morti de frig. Stirea s-a raspandit cu repeziciune, fiind preluata de intreaga presa italiana, precum si de cele mai importante agentii de presa, posturi de radio si televiziune.

Cadavrele celor patru imigranti clandestini, cu varste cuprinse intre 25 si 28 de ani, au fost descoperite, marti dupa-amiaza, in Portul industrial Livorno, intr-un container cu ceramica. Politia nu a putut, inca, stabili unde s-au urcat imigrantii, dar se cunoaste ca trenul care a transportat respectivul container a plecat de la Modena in cursul diminetii de marti. Conform documentelor de transport, incarcatura ar fi trebuit expediata, miercuri, cu vaporul catre Canada.

Cadavrele au fost descoperite de Politie, care a controlat containerul deoarece se observase ca avea sigiliul rupt.

-In container, aerul era irespirabil-, declara Nicola Vernassa, soferul ambulantei care a sosit prima la fata locului, in urma solicitarii autoritatilor portuare. -Au sperat, pana in ultimul moment, ca cei patru sunt inca in viata si au chemat, prin radio, o ambulanta care avea aparatura de reanimare-, adauga Vernassa.

Conform relatarilor celor care au deschis containerul, cadavrul unuia dintre barbati a fost gasit foarte aproape de usa, intr-o pozitie chircita, cu mainile intinse spre maneta de deschidere. Politistii cred ca acesta a incercat sa iasa, intr-un -ultim gest disperat-. Alte doua corpuri au fost descoperite intinse pe vrafurile de ceramica din container, ultimul barbat fiind gasit mai departe de grup, intr-un colt.

Peste tot puteau fi vazute, aruncate, haine saracacioase. Politia a mai descoperit un rucsac galben cu rosu si doua fotografii ale unei fetite si ale unui barbat. Toti cei patru imigranti au fost descoperiti dezbracati, de la brau in jos, Politia negasind, inca, o explicatie care sa justifice acest comportament.

Cu toate ca asupra cadavrelor nu s-a descoperit nici un fel de document, Politia a lansat ipoteza potrivit careia imigrantii ar fi romani, in container fiind descoperite cateva telefoane mobile, in agenda carora se gasesc numerele unor prieteni si ale unor rude din Romania si cateva articole decupate din ziare romanesti.

Consulatul Romaniei in Italia tine in permanenta legatura cu autoritatile si Politia italiana, astfel incat, in cazul in care se dovedeste ca cei patru sunt romani, sa se ia toate masurile de identificare si repatriere a corpurilor neinsufletite.

Potrivit relatarii corespondentului BBC la Roma, David Willey, -numarul romanilor care intra ilegal in Italia a crescut in ultimele luni, datorita continuei deteriorari a conditiilor economice din tara-.

La sfarsitul saptamanii, in Portul irlandez Wexford, au fost descoperiti, intr-un container, 13 imigranti clandestini, de origine turca si albaneza. Dintre acestia, doar cinci se mai aflau in viata. Supravietuitorii aveau varste cuprinse intre 17 si 35 de ani si au fost spitalizati la Wexford, starea unora dintre ei fiind grava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.