Acasă Actualitate Paul Brener sparge tacerea

Paul Brener sparge tacerea

DISTRIBUIȚI

Cercetat in Italia pentru ca a mijlocit afaceri necurate ale Mafiei siciliene in Romania, el a trimis un fax la -Monitorul de Vrancea-.

Italianul nascut la Focsani, spune ca toate relatiile sale cu personaje cunoscute din Vrancea s-au derulat in cadru legal.

Paul Brener, devenit cap de afis in scandalul -Mafia siciliana in Romania-, a raspuns solicitarii -Monitorului- si a explicat natura relatiilor sale in Vrancea. Reporterii l-au intrebat pe mult mediatizatul focsanean conditiile in care a obtinut si apoi vandut catre omul de afaceri Corneliu Prunache imobilul de pe str. Independentei si terenul aferent, precum si despre posibilele afaceri pe care le-ar fi putut desfasura in judetul Vrancea.

Luni, septuagenarul originar din Focsani a trimis un fax de la domiciliul sau din Roma in care afirma ca, in cazul sau, restituirea proprietatilor nationalizate din Focsani -a fost aplicata corect, fara presiuni-. -Vanzarea imobilelor din str. Independentei societatii dlui Corneliu Prunache a fost fara presiuni, iar pretul a fost just. Pe piata imobiliara din Focsani nu puteam obtine un pret mai bun-, a scris Paul Brener.

In acelasi fax remis redactiei noastre, focsaneanul care detine dubla cetatenie, romana si italiana, spune ca i-a cunoscut pe actualii sefi ai Camerei de Comert si Industrie Vrancea, presedintele Horia Furtuna si vicepresedintele Codrut Constantinescu, insa nu a facut nici o afacere cu ei. -Domnului Furtuna i-am cerut informatii asupra fermei de 800 de hectare, daca este de vanzare. Dl Furtuna nu era decat proprietar a 15% din actiuni si nu putea decide vanzarea intregii proprietati. Domnul Constantinescu a fost solicitat de un amic comun sa ma ajute in restituirea proprietatilor nationalizate si, cu toata sinceritatea, m-a informat ca nu e in grad sa ma ajute-, mai scrie Paul Brener, care precizeaza ca daca pe Horia Furtuna l-a intalnit de doua ori, pe Codrut Constantinescu, doar o singura data.

Afirmatiile scriptice ale lui Brener coincid, chiar daca sunt mai lacunare, cu cele ale personajelor din Vrancea asupra carora fac referiri. Reamintim ca scandalul legat de existenta in Romania a unor firme care spala bani pentru Mafia siciliana l-a adus in centrul atentiei pe Brener, focsanean stabilit in Italia acum 40 de ani. Anchetatorii afirma ca el era puntea de legatura intre Cosa Nostra si mediile din Romania, unele populate de figuri importate din afaceri sau politica. In luna decembrie a anului trecut, Paul Brener a vandut afaceristului Corneliu Prunache, de la Aispa Stars, doua imobile si o suprafata de teren in str. Independentei, vizavi de -Ceasul Rau-.

Pentru proprietatile nationalizate pe care redevenise stapan, Brener a primit de la Prunache 100.000 de dolari, echivalentul a mai mult de trei miliarde de lei. Dupa tranzactia a carei miza era amplasamentul pentru viitoarea Catedrala – investitie obtinuta de Aispa Stars -, singurele proprietati pe care le mai are Brener in Vrancea sunt cele cateva hectare de vie de la Panciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.