Acasă Actualitate PD-L a câștigat bătălia afișelor, la Iași

PD-L a câștigat bătălia afișelor, la Iași

DISTRIBUIȚI

PD-L informează că Biroul Electoral Central a admis contestația sa privind decizia BEJ Iași de interzicere a afișelor de promovare a referendumului din 22 noiembrie 2009.
„PD-L a cåștigat bătălia în fața coaliției GRIVCO (PNL-PSD) de la Iași. Coaliția PNL-PSD a încercat să blocheze la Iași dreptul romånilor de a vota pentru un Parlament unicameral și pentru reducerea numărului de parlamentari, forțånd decizia BEJ Iași de interzicere a afișelor de promovare a referendumului“, se arată într-un comunicat PD-L.
Biroul Electoral Județean Iași a decis, luni, îndepărtarea afișelor care îl înfățișează pe Traian Băsescu îndemnånd electoratul să meargă la referendum, în urma unei plångeri depuse de PNL Iași, care a acuzat că se încalcă astfel legea 370/2004, privind alegerea președintelui Romåniei.
„S-a admis plångerea așa cum a fost ea formulată. S-a dispus ca primarii din județ să îndepărteze afișele menționate de pe panourile electorale speciale. Termenul de contestație este de 48 de ore. Instituția Prefectului va sesiza primarii în legătură cu această decizie“, a declarat purtătorul de cuvånt al BEJ Iași, Marian Grigoraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.