Acasă Actualitate Pe urmele lui Ceaușescu: Victor Ponta a fost lider încă de la...

Pe urmele lui Ceaușescu: Victor Ponta a fost lider încă de la grădiniță

DISTRIBUIȚI

Nicolae Ceaușescu nu rata absolut nici o ocazie de a se lăuda că a intrat în lupta de pe arena politicii comuniste încă din 1933, pe vremea cînd abia dacă împlinise 15 ani. Iar în ultimii ani ai „Epocii de aur” au existat o serie de politruci pupincuriști care au încercat să ne convingă că „Nea Nicu” făcea politică încă de pe la 13 ani, pe vremea când intrase calfă la un meșter cismar.  Așadar, „Ceașcă” ar fi avut stofă de lider încă de pe vremea când se lupta cu criza pubertară. Dar, de curând, și cu nespusă mândrie patriotică, am aflat că îngerul păzitor al neamului românesc nu ne-a lăsat, nici acum, de izbeliște. Astfel  că ne-a pricopsit cu un alt mare om de stat, care a coborât „ștacheta” precocității politice până la nivelul unui țânc mucos. Un mucos care, mai precoce chiar și decât „Odiosul”, se pregătea să devină ministru încă din cea mai fragedă pruncie, pe când mai era „student” la grădiniță. Fapt care ne arată clar că, înainte de a se fi născut poet, românul s-a născut politician. Noul geniu al politichiei dâmbovițene este nimeni altul decât „Păcăliciul Copy paste”, pe numele lui de scenă „Dottore” Victor Ponta. Iar această veste care ne umple inimile de mândrie patriotică am aflat-o, cu subiect și cu predicat, direct de la „sursă”. Adică de la doamna Cornelia Naum, distinsa mamă a precocelui nostru geniu politic. Doamnă care, cu o seară înainte de „1 Martie-ziua internațională a femeii” a fost invitată de Mihai Gâdea, în studioul haznalei mediatice numită pompos „Antena 3”. Mare noroc a avut ?ê?£tefan cel Mare, că pe vremea lui n-a existat nici televiziune, nici „Antene” și nici „Sinteza zilei”. ?ê?£i asta pentru că nu se știe ce ar fi povestit acolo maică-sa, în cazul în care ar fi fost chemată în platou de cine știe ce ispravnic mărunt, năimit pe post de flașnetă politică.

Popă sau politician?

Doamna Cornelia Naum a reluat și în fața pastorului Gâdea câteva anintiri legate de fiul său, amintiri pe care le-a mai depănat și cu alte ocazii. Am aflat astfel, din nou că, din cauza unor probleme de sănătate, pe care le are și în prezent, sarcina s-a aflat sub semnul întrebării. Cel care a insistat ca Victor Ponta să se nască a fost tatăl premierului. „Mi-am dat seama că am făcut o gafă când am văzut într-un ziar afirmația că <<Victor Ponta este un avorton>>. De atunci sunt mult mai precaută.” Ei, a fost precaută și nu prea. Pentru că, la „Antena 3” domnia sa a descris și alte episoade din copilăria actualului premier. Printre care și cele legate de precocitatea lui politică. „El a fost din grădiniță un lider”. Aha, am înțeles. Iar această calitate nu l-a mai părăsit toată viața. Mărturie stă chiar distinsa lui mamă: „Apoi la școală, în liceu, mai ales când s-a apucat de baschet era o vedetă. El stabilea întotdeauna unde se fac excursiile, el era ghidul și le povestea istoria locurilor vizitate, captând atenția oamenilor”. În plus, tot din copilărie, Victor Ponta a oscilat între o viitoare carieră eclesiastică și una de politician. „Când era mic își dorea să devină preot, ca bunicul său”. Dar tot pe atunci Victoraș ar fi declarat, bineânțeles într-un cadru oficial, că: „Dacă îmi ajută Dumnezeu, poate ajung ministru.” Ei bine, s-ar părea că Victor Ponta are „pile” mai înalte chiar decât Bunul Dumnezeu. ?ê?£i asta pentru că iată, el n-a ajuns un ministru banal, ci ditamai Prim-ministrul.

Mama USL-ului

Dar aceasta nu este singura informație interesantă oferită, nonșalant, de doamna Cornelia Naum. Vorbind despre cariera politică a fiului său, dumneaei ne-a mai anunțat că ea însăși a fost un soi de „moașă” care, într-un anume fel, a participat la venirea pe lume USL-ului. „Am fost una dintre persoanele care l-au bătut cel mai mult la cap să facă USL-ul. Am considerat că este o persoană de încredere domnul Antonescu și se potrivesc amândoi, cu alte idei decât predescesorii lor, și iată că au avut succes.” Mda, cei doi se potrivesc exact precum precum se spune în popor că se adună, la un loc, politicienii: „tot un bou și o belea”. Iar după cum se vede acum, chiar și cu ochiul liber, mama actualului Premier a insistat pentru înființarea unei „Monstruoase Coaliții” care a început, deja, să se bâlbâie și să bâțâie din toate încheieturile. Poporul român vă mulțumește, distinsă doamnă. Dar, probabil că fără să vrea, doamnei Cornelia Naum i-a scăpat și o critică, deloc insignifiantă, la adresa Guvernului Ponta. De fapt, mama premierului a și spus că „Eu sunt cel mai dur critic al lui. Dar constat că, în ultima vreme, lucrurile sunt așa complicate încât nu mai zic nimic.” ?ê?£i totuși a zis: „Eu sunt economist, dar lucrez în contabilitate după perioada de pensionare și i-am zis că de când lucrez eu, din '92, niciodată n-am avut un sistem fiscal atât de năuc, că ne-a terminat”. Doamnă, cu siguranță că aveți dreptate. Dar acest sistem „năuc” este păstorit chiar de către fiul dumneavoastră.

Căcărău, bătut la puncte de „Mimi Cămătăreasa”

Fuga bezmetică după audiență a adus-o pe doamna Cornelia Naum în concurență directă cu Smaranda Stoica, mama fraților „Cămătaru” cunoscută drept „Mimi Cămătăreasa”, altă distinsă doamnă care a fost invitată, de astă dată la România TV, ca să vorbească despre încâlcitele afaceri ale familiei sale. Dar și cu Crin Antonescu, actualul Președinte al Senatului României care și-a dat cu părerea despre politică pe platoul de la Realitatea TV. Jurnaliștii de la EvZ au avut curiozitatea de a urmări „scorurile” de audență obținute de cele trei posturi, cu tot cu invitații lor. Iar în această privință, rezultatele sunt cu adevărat interesante. Doamna Naum, a câștigat la un scor catgoric, cu cinci puncte de audiență. Pe locul doi s-a aflat „Mimi Cămătăreasa” cu 2,5 puncte de audiență. În schimb, „Căcărău” a încasat o cafteală soră cu moartea, cu un scor de 1,5 puncte de audiență. Adică, probabil, cu puțin peste marja de eroare a măsurătorilor de audiență. Iar asta spune foarte multe despre interesul pe care-l manifestă publicul față de gargara politicianistă pe care o debitează cel de al doilea om din stat. Fericită țara în care „Mimi Cămătăreasa” este ascultată cu mult mai mult interes decât Președintele Senatului.

Vasile Surcel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.