Acasă Actualitate Pensiile speciale introduse de Dăncilă prin OUG pentru aleșii locali ajung la...

Pensiile speciale introduse de Dăncilă prin OUG pentru aleșii locali ajung la 120 milioane de Euro anual. Renate Weber presată de societatea civilă să sesizeze CCR

DISTRIBUIȚI
Primul test pentru avocatul poporului, Renate Weber: Sesizarea CCR privind Codul Administrativ, urgență absolută
Peste 15.000 de membri ai comunității Declic îi solicită avocatului poporului, Renate Weber, să sesizeze urgent Curtea Constituțională în legătură cu noul Cod Administrativ. Controversele privind pensile speciale ale primarilor și pericolul iminent pentru patrimoniul local obligă avocatul poporului să dea curs cererii societății civile de a trimite codul la controlul constituțional.
În lipsa unei acțiuni ferme, în forma actuală a Codului, toți șefii din administrația locală vor primi pensii pentru care nu au cotizat. Prevederea li se aplică tuturor primarilor și viceprimarilor care au ocupat aceste funcții începând cu 1994. De pensii speciale vor beneficia chiar și aleșii locali condamnați definitiv, cu excepția faptelor de corupție.

Noul Cod pune în pericol și patrimoniul unităților administrativ-teritoriale. Unul dintre cele mai controversate articole este cel care prevede că deciziile privind patrimoniul pot fi luate doar prin votul a 50%+1 din numărul consilierilor locali în funcție, nu prin votul a două treimi, ca până acum.

Cei 15.000 de cetățeni care au semnat petiția „Renate Weber, fii avocatul poporului, nu al baronilor locali” solicită un răspuns clar și ferm din partea avocatului poporului, care de aproape 2 luni susține că analizează OUG prin care a fost emis noul Cod Administrativ.
„„Pare mai degrabă o tărăgănare decât o analiză concretă a acestui act normativ. Probabil avocatul poporului, Renate Weber, așteaptă să depășească termenul până la care poate contesta la CCR această ordonanță”, a declarat Ana Racheleanu, din partea comunității Declic.
Conform unui calcul independent făcut de Cătălin Teniță, de la Geeks for Democracy, pensiile speciale pentru șefii din administrațiile locale ar putea ajunge anual la 120 de milioane de euro, o sumă colosală pe care Guvernul ar putea să o folosească pentru construirea de spitale sau sute de școli. 
Petiția și argumentele Comunității Declic pot fi citite aici

4 COMENTARII

  1. Urgență ar fi să mărească pensiile celor ce au muncit cu adevărat care au între 640 și 1200 de lei nu te gândești Dancila numai la acoliții tai .Poate o persoana să trăiască din așa pensie mizerabilă sa va fie rușine 👎👎😡😡

  2. PENSII SPECIALE PENTRU ALESI CONSTITUIE FURT NATIONAL DE TIP MAFIOT.
    SUNT STATE CIVILIZATE IN LUME UNDE ALESII NU PRIMESC NIMIC PE TIMPUL UNUI MANDAT, EI SE SACRIFICA PE O PERIOADA DATA PENTRU BINELE SOCIAL, PUBLIC SI NATIONAL , dar e vorba de elite si oameni insemnati de divinitate, NU DE POLITRUCI, CURVE, TRADATORI, RETARZI, ETC.
    Trebuie clarificat ca MILITARII, POLITISTI, JUDECATORII SI PROCURATORII SUNT CATEGORII PROFESIONALE CARE PRIMESC PENSII DE SERVICIU, nu au nimic comun cu alesii , care doresc sa se dedice binelui comunitar, de EVLAVIOSI CE AR TREBUI SA FIE si nu de BANDITI CE SE DOVEDESC A FI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.