DISTRIBUIȚI
Noul președinte al ANPC, numit de Viorica Dăncilă pe 8 august 2019, reinstaurează codul vestimentar din vremea lui Stalin, interzicând în instituție bărbile și pletele peste medie, imprimeurile excesive, fermoarele, minijupele etc (vezi detaliile la finalul articolului).
Surse din guvern ne-au declarat, speriate, că Vioricăi Dăncilă i-a plăcut mult ideea și a întrebat dacă se poate da o hotărâre de guvern ca toți bugetarii să respecte acest cod vestimentar, cu excepția celor care au întâlniri externe, adică și ea. Dăncilă deja s-a remarcat pentru parada modei făcute cu orice ocazie și probabil că tare i-ar plăcea să rămână ea cea mai bine îmbrăcată între atâtea fete tinere cu picioare lungi.
Cel care a instituit noul cod vestimentar este  Horia Miron Constantinescu, nepotul stalinistului Miron Constantinescu, fost academician. În august 1944 Miron Constantinescu este numit redactor-șef al „Scânteii”. A fost apoi membru în Biroul Politic (1948-1960), membru în CC al PCR (1945-1955, 1968-1974) și secretar al acestuia (1952-1954), președinte al Comisiei de Stat a Planificării (1949-1955) etc.
Ca șef al Comisiei de Stat a Planificării, Constantinescu a aplicat măsuri dure în cazul neîmplinirii planului de producție, punând-o pe seama unor ipotetici sabotori. Astfel, Alexandru Bârlădeanu relata:
„Când conducea Miron (Constantinescu, n.n.) economia, se căutau “sabotori” și “dușmani de clasă” pentru economia care nu mergea, din cauză că se baza pe lucruri incerte. De pildă, producția se planifica pe materiile de import, dar nu se prevedea în plan, cu ce exporturi compensăm sau pe ce bază plătim.”
Vă prezentăm ce v-ar putea aștepta dacă Dăncilă se hotărăște să-și asigure poziția de cea mai bine îmbrăcată prin hotărâre de guvern.
Codul vestimentar ANPC pentru femei:
-ținută alcătuită din rochii, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri excesive, să fie clasice, decente sau costum două piese, cu fustă sau pantalon, (lungimea fustei imediat deasupra genunchilor, limita de decență)
-cămașă, bluză, fără decolteuri, fără paiete sau sclipici, haine mulate
-se interzice purtarea bijuteriilor în exces, extravagante, opulente, ostentative, păstrând o limită de decență.se interzice machiajul strident, aspectul facial și capilar trebuie să fie îngrijit, decent.
Codul vestimentar ANPC pentru bărbați
Ținuta va fi alcătuită obligatoriu din
-cămașă, cu mânecă lungă, simplă, clasică, de culoare alb, albastru, bej, bleumarin, negru.
-pantaloni uni care trebuie să fie drepți, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri.
-încălțămintea va fi alcătuită din pantofi uni, sunt excluse articolele de încălțăminte în stil sport (teniși, bascheți, adidași) și sandalele.
-haina de toamnă/iarnă nu va conține accesorii extravagante, în exces, fiind una clasică.
-este exclusă purtarea accesoriilor, bijuteriilor, se acceptă doar verigheta.
-aspectul facial și capilar îngrijit, decent, fiind interzis bărbaților purtarea părului și a bărbii de o lungime peste medie.
Alte obiecte vestimentare interzise:
-pantalonii scurți, tăiați sau colanții, sandalele gen papuci de plajă.
-pălăriile sau șepcile.
-cămășile ieșite din pantaloni sau descheiate, hainele mulate indecent.
-îmbrăcămintea indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen.
-haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane, sau imagini, inclusiv creaturi grotești.
-articolele de îmbrăcăminte sfâșiate, murdare și zdrențăroase, articolele de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator.

7 COMENTARII

  1. Nu vad problema, decat in masura in care se aplica uniform si fara sens. In general, in orice companie serioasa, mai ales la sectorul PR, justitie, birouri, headquarters, magazine de high street market, se ipune o tinuta mai sobra, fara gateli si machiaje excesive sau bijuterii tipatoare, (se admit cercei discreti, totusi sau un pendant discret) sau, uniforme specifice create special. Se evita a face concurenta clientilor, consumatorilor, din motive evidente. Dar asta trebuie sa tina de regulamentele interne in primul rand, nu prin hotarare de guvern.

  2. Pai sa le faca uniforme, ca la armata!
    La scoala uniforma, la munca uniforma, in armata cand ne ia????

    PS. Asa se intampla cand ai creierul „odihnit”! Ca restul problemelor sunt deja rezolvate si numai imbracamintea ramasese „pe dinafara”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.