DISTRIBUIȚI

Guvernul României nu poate sau nu vrea să salveze sistemul sanitar și învățământul de la colaps. Presiunea pe cadrele medicale e imensă, pacienții mor cu zile dar măsurile luate sunt zero. Sistemul e putred și prost gândit cu asigurări mici sau fără dar cu pretenții mari și niciun politician nu îndrăznește să intervină ca să nu piardă voturile celor mulți. Medicina de familie abia se mai târâie, asistenții medicali din cabinetele de familie sunt plătiți cu salariul minim. Din învățământul românesc ies copii care știu să citească dar nu înțeleg ce citesc. Totul e bazat pe memorare.
Grijile politicienilor responsabili cu legiferarea, majoritatea submediocri, sunt clare: salarii mari și pensii speciale pentru justiție, demnitari și administrație. Învățământul și Sănătatea nu interesează pe nimeni. După bătălia pe Codurile penale, acum a început cea pe Codul Administrativ.
Marți, Consiliul Economic Social a dat aviz negativ modificărilor aduse Codului Administrativ. Mâine e programat în ședința de Guvern ca acesta să fie adoptat prin Ordonanță de Urgență. Aceasta, după ce parlamentarii au votat amendamente care permit primarilor să îşi impună proiecte de patrimoniu, doar cu o majoritate simplă, nu cu două treimi din voturi.
Avizul CES are caracter consultativ, dar era obligatoriu pentru ca ordonanța de urgență să treacă în ședința de Guvern.

Cea mai controversată prevedere a Codului Administrativ prevede pensii speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene. Premierul a avut mai multe discuții cu edili din teritoriu, iar aceștia au reclamat că nu au pensii speciale și că doresc să le aibă.

Pensia specială se calculează, conform proiectului, în funcție de numărul de mandate și un anumit procent din salariu.
Premierul Viorica Dăncilă spunea în urmă cu două săptămâni că vrea să adopte cât mai repede Codul Administrativ. Proiectul era atunci în curs de avizare.

18 COMENTARII

 1. Păi așa au făcut din 1990și până în prezent cum sa si facă salariile, pensiile speciale, diurnele,imperiile în țară și în afara țării și tot felul de combinatii cu statul român de unde să vină multe contracte bineînțeles cu mulți bani.De aceea România e unde,adică în derivă de atâția ani.

 2. Faceti ceva si pentru asistenții din medicina de familie ,!!stăm cu un salariu minim pe economie de parca am fi femei de servici….chiar nu va pasă

 3. Jegurile astea nu se lasă pana nu vor fi călcate în picioare!!! Pana ceva timp àu ținut-o pe votul covârșitor, sau convins ca nu mai este asa. Am votat 6milioane pt a stopaOUG, cei pe care i-am votat au promis ca vor stopa acest furt din banul public cu pensiile speciale. Și tare ma tem ca și cei care se bat cu pumnii în piept ca lucrează pt România sunt de acord, ca doar au și ei vreo 1000 de primari. SUNTEȚI OAMENI DE CEA MAI JOASA SPEȚĂ!!!

 4. In mun ALEXANDRIA jud Teleorman (condus de DREAKNEA) sute de saraci sunt scosi cu forta din blocuri si cazati pe camp la marginea orasului in CONTAINERE . Asta e dovada exterminarii poporului roman.

 5. Este un abuz, tot ce au făcut din 1990 încoace. Pe fiecare an vin mai flămînzi, mai hoți, mai nesimțiți. Distrugători de țara , distrugători de neam. Analfabeți, prostituate, hoți SI pușcăriași, este tot ce avem în fruntea țării. Săraca țară bogată, Romania.

 6. L-au săltat pe draknea, dar restul hoților și vânzătorilor de neam și de bogății, sunt liberi, și încă la conducerea guvernului si a parlamentului, *până când ?????* așteptăm până numai rămâne nici iarbă în țara noastră !!!

 7. Alooo. ! Madam prim ministru, tot nu vezi catasyrofa finanțelor cauzate de pomeni pe toate cărările ? De ce sae dai pensii speciale? Fiecarw dupa cât a contribuit. De ce atâta discriminare ? Da-le din buzunarul tău, nu din banii nostri.

  • CU ATATEA RELE,NU MAI STIU CUM SA COMENTEZ,MI E GREATA DE FEMEIA ASTA,DUPA CE CA E ANALFABETA,MAI IA SI HOTARARI CATASTROFALE…,PENSII SPECIALE…,SANT ATATEA NECESITATI URGENTE…,CICA ,MARESC PENSIILE CELOR DIN POPOR,CU CAT? ASOCOTIT CORECT,CST S SU SCUMPIT:ALIMENTE,TRATATAMENTE,CHIRII,UTILITATI…,NUMAI CATEVA…,EA,INSA,FACE LEGI,PT.PENSII SPECIALE!-CUM E POSIBIL CA ROMANII,SA NU RIPOSTEZE? AM AJUNS SA NI SE FURE COPILELE,SA FACA EI BANI,PE COPII NOSRI,SA I BATJOCOREASCA,SA I VIOLEZE,SA I UCIDA…,CUM SUPORTA ROMANUL? CE E INDIFERENTA ACEASTA? TINERI,CE FACETI VOI? ACCEPTATI ACEASTA VIATA?NOI,SANTEM BATRANI,NU MAI PUTEM,NU ASTEPTATI TOTUL DE LA NOI,DISTRIGE TI ACEST SISTEM,DACA NU VRETI SA VA DISTRUGA,EL PE VOI…,BARONI…,PENSII SPECIALE…,CAT AU LUPTAT STRAMOSII NOSTRI,SA NU MAI AVEM STAPANI,BARONI,CONTI,BOIERI,ETC.? CAT S A STRADUIT CEAUSESC,SA LE IA AVEREA,PAMANTURILE,DANDU LE TARANILOR,IN COLECTIV,SA L MUNCEASCA? CAT S A STRADUIT,SA FIM EGALI INTRE NOI?

 8. Ei stabilesc pensii si salarii pentru popor. Nu ar fi normal ca pentru salariile lor sa fie ceruta si parerea poporului? In nesimtirea lor astia nu au limite.

 9. Stimati Guvernanti,Poporul v-a votat sa slujiti aceasta tara,fiind platiti cu cele mai mari salarii si beneficiati de multe privilegii!!Va intreb??Pentru care motiv vreti Pensii Speciale!?Luati exemplul iSuediei,Finlandei,Danemarcei etc unde guvernantii nu sunt Vedete ,ci Slujitori ai statului!!

 10. Parca era vorba ca taie pensiile speciale, nu le inmultesc. Ma apuca greata la propiu..astia nu sant politicieni..sant scursori..cine ne mai scoate din oroarea in care traim?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.