Acasă Actualitate Percheziții la cămătari

Percheziții la cămătari

DISTRIBUIȚI

La data de 15.09.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Argeş, au efectuat trei percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Argeş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2012 – 2017, pe raza judeţului Argeş s-a constituit o grupare infracţională organizată, coordonată de un bărbat care a desfăşurat activităţi de acordare de împrumuturi cu o dobândă de cuprinsă între 10% şi 30% pe lună şi a cooptat doi complici pentru a obţine garantarea rambursării acestor împrumuturi, dar şi a dobânzilor aferente.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că persoanele vătămate identificate au ajuns să plătească membrilor grupării, pentru împrumuturi, dobânzi în cuantum total de 1,6 milioane de lei.

Pentru a determina persoanele vătămate să achite dobânzile şi debitele restante, iniţiatorul grupului infracţional organizat le-a ameninţat în mod repetat cu săvârşirea unor acte de violenţă.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate: 3 telefoane mobile, cartele telefonice, 1 laptop, înscrisuri şi suma de 35.000 de lei.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 3 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.