Acasă Actualitate Percheziții la Maricel Păcuraru și fratele lui Schwartzenberg, într-un caz de spălare...

Percheziții la Maricel Păcuraru și fratele lui Schwartzenberg, într-un caz de spălare de bani

DISTRIBUIȚI

Procurorii DNA au făcut, luni, percheziții la 35 de adrese din București, printre care și imobile ale lui Maricel Păcuraru, fratelui lui Elan Schwartzenberg și o apropiată a acestuia, Monica Hoffman, într-un caz de trafic de influență și spălare de bani de peste un milion de euro.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că procurorii anticorupție fac mai multe percheziții la imobilele deținute de fratele lui Elan Schwartzenberg, cazul având legătură cu dosarul dispariției lui Codruț Marta. Percheziții au fost făcute și la imobile ale Monicăi Hoffman, o apropiată al lui Elan Schwartzenberg, precum și la cele ale lui Maricel Păcuraru.
Aceștia, dar și alte persoane urmează să fie audiate la DNA, au mai spus sursele citate.
În acest caz sunt vizate fapte de evaziune fiscală și spălare de bani în legătură cu activitatea Realitatea Media, au precizat aceleași surse.
Direcția Națională Anticorupție a anunțat că procurorii Secției de combatere a corupției fac cercetări într-o cauză penală complexă ce vizează săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care trafic de influență, spălarea banilor proveniți din evaziune fiscală, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, bancrută frauduloasă, delapidare, în care sunt implicate peste 30 persoane fizice și mai multe persoane juridice.
"Potrivit probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale, suma care face obiectul spălării de bani este de peste 1.000.000 euro", a precizat DNA.
Luni dimineață au fost făcute percheziții domiciliare în 35 de locații din București, fiind emise mandate de aducere pentru 16 persoane, care urmează a fi audiate de procurori, se mai arată în comunicatul DNA.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.