Acasă Actualitate Permisul auto se poate obține doar cu pașaportul

Permisul auto se poate obține doar cu pașaportul

DISTRIBUIȚI

Cu doar 400 de lire englezești (aproximativ 2.000 de lei) și pașaportul vă puteți obține un permis auto valabil în România. Pare greu de crezut, însă câțiva români inventivi stabiliți în Anglia au descoperit cum le pot obține cetățenilor din România carnete de conducere fără să facă școala și fără examen, contra unei sume modice de 400 de lire. În Marea Britanie se poate obține un permis auto provizoriu, "provisional driving licence", însă acesta îi permite posesorului să conducă doar însoțit de o persoană care are carnet de conducere de cel puțin trei ani. În România, însă, polițiștii confundă acest permis cu unul normal, astfel că mai mulți cetățeni conduc mașini pe drumurile publice din România fără să fi trecut nici măcar o oră printr-o școală auto.
Pare incredibil, însă un permis auto valabil în România se poate obține doar cu un pașaport și cu 400 de lire (aproximativ 2000 de lei). Nu trebuie să treci prin școala de șoferi și  nu trebuie să dai un examen care să-ți ateste calitățile de șofer.

De ceva vreme, mai mulți români stabiliți în Marea Britanie au descoperit că pot păcăli polițiștii români cu permise auto provizorii obținute în Anglia. Conform legilor Marii Britanii, poți avea permis auto provizoriu încă de la vârsta de 17 ani, care se obține trimițând prin poștă câteva acte și o taxă la serviciu de permise auto. Tot prin poștă îți este trimis acasă permisul auto. Conform legii, posesorului acestui tip de permis nu-i este îngăduit să conducă singur, ci doar însoțit de o persoană care posedă permis auto de cel puțin trei ani. Însă românii mai inventivi și-au dat seama că pot păcăli poliția română, deoarece pe aceste permise este scris "provisional driving licence"(permis de conducere provizoriu), care se poate confunda foarte ușor cu "professional driving license"(n.r.: polițiștii traduc "permis de conducere profesionist"). Informațiile ne-au fost oferite chiar de către un român stabilit în Anglia, care obținea 400 lire sterline de la fiecare cetățean care nu-și poate lua carnetul de șofer în România. Nu avea nevoie decât de pașaportul doritorului. De restul se ocupa el. Trimitea prin poștă actele necesare plus o taxă modică și în scurt timp avea permisul auto. Conform acestuia, cei mai mulți cetățeni care apelează la el sunt rromi. Românul care făcea rost de permise auto nu ne-a dezvăluit toate secretele sale, însă ne-a arătat un teanc de pașapoarte ai căror posesori urmau să aibă carnet de conducere și care vor merge pe străzile din România fără să știe nici măcar să citească.

11 COMENTARII

  1. Nu luati teapa nu dati o gramada de bani la un astfel de om caci poate orice roman care locuieste in uk cu doar 60 de lire sa aiba permis provizoriu care e valabil 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.