Acasă Actualitate Personalul medical duce greul dar prin legea carantinării sunt stipendiați generos doar...

Personalul medical duce greul dar prin legea carantinării sunt stipendiați generos doar avocații din oficiu

DISTRIBUIȚI

500 de Euro primește un cadru medical care luptă o lună întreagă cu Covidul, 200 de Euro primește un avocat din oficiu pentru un termen de judecată unde petrece câteva ore.
Noua lege a carantinării prevede la articolul 15 că „în cazul în care audierea reclamantului nu se poate realiza în condițiile prevăzute la alin. (13) și acesta nu are apărător ales, i se va asigura apărător din oficiu”. Prevederea este în concordanță cu Capitolul II din Constituție, „Drepturile şi libertăţile fundamentale” unde se prevede la articolul 24, „Dreptul la apărare” că „în tot cursul procesului, părţile au dreptul să fie asistate de un avocat, ales sau numit din oficiu”. Legea poate fi citită AICI.

Astfel Guvernul ca inițiator al prevederii și Parlamentul României care a votat legea admit că prin prevederile legiferate se aducere atingere drepturilor și libertăților fundamentale și la fel ca în cazul procesului penal, statul român asigură avocat din oficiu. Diferența e că acum onorariul este dublu față de cel din procesele penale.

Situația a fost semnalată de fosta judecătoare Nicoleta Lavinia Coțofană:

„Inca o categorie de beneficiari a Legii carantinarii:
Onorariul pentru avocatul din oficiu care ii asigura apărarea suspectului de Covid 19 este de 930 lei.
930 lei pentru un singur termen in care evident nu poate fi vorba de o aparare efectiva, aceasta nefiind posibila, indiferent de diligentele avocatului.
In conditiile in care pentru un termen din penal suma nu poate depasi 400 lei, nici la ICCJ.
Ce obtin Arafatii si Tatarii din asta: multumirea unei parti din breasla avocaților, nemaifiind interesati sa conteste absurditatile din lege, iar unul din creatorii legii, senatorul Fenechiu, voturi pt UNBR.
Toata lumea multumita ! Pandemia imbogateste !”, conchide Lavinia Coțofană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.