Acasă Actualitate Peste 210 trenuri, majoritatea de pe rute din sud și sud-est, anulate...

Peste 210 trenuri, majoritatea de pe rute din sud și sud-est, anulate din cauza viscolului

DISTRIBUIȚI

Peste 210 trenuri, majoritatea de pe rute din sud și sud-est, sunt anulate, joi, din cauza viscolului, potrivit informațiilor centralizate de Ministerul Transporturilor la ora 17.00, CFR Călători precizând, pentru MEDIAFAX, că sunt asigurate legături feroviare în toate județele țării.
CFR mai informează că pe magistrala București – Constanța trenurile circulă tractate doar cu locomotive Diesel, din cauza rafalelor puternice de vânt care depășesc 70-80 km/h, iar tronsonul Chiajna – Vârteju (linie de centură pentru transportul de marfă) este închis pe ambele fire.
Potrivit CFR, în toată jumătatea de sud a țării și sudul Moldovei, circulația feroviara se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită și vânt puternic, fiind necesară intervenția permanentă cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor, astfel încât trenurile aflate în grafic să circule în condiții de siguranță.
"În condițiile speciale de circulație din această perioadă, pentru preîntâmpinarea unor eventuale blocaje în traficul feroviar se intervine cu utilaje, pluguri de zăpadă și forță umană", mai precizează CFR.
Compania mai precizează că, în funcție de evoluția vremii și atunci când condițiile meteo nefavorabile o impun, trenurile vor staționa în gări pe toată perioada necesară intervențiilor cu utilajele de deszăpezire. "Această măsură este necesară pentru siguranța călătorilor și pentru evitarea blocajelor în linie curentă. În perioada staționării se vor lua măsuri în vederea asigurării alimentării cu energie electrică pentru a fi menținută căldura în trenuri și pentru a facilita accesul în sălile de așteptare din gări", explică, într-un comunicat, reprezentanții CFR.
Județele Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea se află miercuri, între orele 15.00 și 22.00, sub cod roșu de viscol.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.