Acasă Actualitate Peste 400.000 de extrase de carte funciară eliberate online în 2022

Peste 400.000 de extrase de carte funciară eliberate online în 2022

DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, peste 460.000 de documente, în primele trei luni ale anului 2022. Numărul acestora este mai mare comparativ cu numărul extraselor de carte funciară pentru informare şi al extraselor din planul cadastral, pe ortofotoplan furnizate online în perioada similară a anului trecut, când ANCPI a eliberat aproximativ 453.000 de documente.

Documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituţiile administraţiei locale şi centrale, bănci, avocaţi, notari etc.

În perioada ianuarie – martie 2022, ANCPI, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, 410.029 de extrase de carte funciară pentru informare şi 50.939 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. În primele trei luni ale anului trecut, ANCPI a eliberat 409.220 de extrase de carte funciară pentru informare şi 44.188 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.

Totodată, în primul trimestru al anului 2022, pe platforma epay.ancpi.ro şi-au făcut cont 22.473 de utilizatori, care au înregistrat 341.445 de comenzi.

Preţul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, în condiţiile în care la ghişeele oficiilor de cadastru şi publicitate imobiliară costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de aşteptare este de cel mult două zile lucrătoare.

Preţul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.

Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionată de ANCPI şi poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât şi juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata este efectuată prin intermediul unui card bancar.

În prezent, numărul proprietăţilor înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară este de peste 19,3 milioane, reprezentând circa 43% din numărul total aproximat de imobile din România. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăţi vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.