Acasă Actualitate PMB roagă bucureștenii să anunțe dacă cineva taie copaci, chiar și în...

PMB roagă bucureștenii să anunțe dacă cineva taie copaci, chiar și în propria-i curte

DISTRIBUIȚI

Primăria Capitalei, prin Direcţia de Mediu, a sesizat Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti cu privire la defrişarea a aproximativ 150 de arbori de diferite specii, fără aviz de specialitate, în Sectorul 2 al Capitalei, pe un teren proprietate privată, cuprins între strada Fabrica de Glucoză şi Intrarea Chefalului.

În urma verificărilor făcute, au fost identificaţi operatorul economic şi beneficiarul lucrărilor de defrişare, urmând a fi aplicate sancţiunile prevăzute de legislaţia în vigoare.

Menţionăm că, la momentul controlului, au fost prezentate acte, eliberate de Direcţia pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti (DAMB), prin care a fost avizată doar defrişarea a 20 de nuci, specie pentru care nu este necesar avizul PMB, ci doar cel al DAMB.

Având în vedere faptul că pe terenul respectiv mai există arbori care ar putea fi defrişaţi, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti va continua verificările şi în perioada următoare.

Facem precizarea că, potrivit legislaţiei de mediu în vigoare, intervenţia asupra arborilor şi arbuştilor situaţi pe domeniul public şi privat al statului, al Municipiului Bucureşti, precum şi pe terenurile proprietate privată a persoanelor fizice/juridice se realizează numai în baza avizelor de specialitate (defrişare/toaletare) emise de Direcţia de Mediu a Primăriei Municipiului Bucureşti, ca urmare a solicitărilor făcute de administratorii/proprietarii legali ai terenurilor/domeniilor respective.

Bucureştenii care sesizează astfel de situaţii sunt rugaţi să se adreseze Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, la numărul: 021.9752 şi Primăriei Capitalei, apelând numărul de dispecerat 0800.800.868.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.