Acasă Actualitate Politia a invatat sa-si promoveze imaginea

Politia a invatat sa-si promoveze imaginea

DISTRIBUIȚI


In ciuda problemelor existente – personal insuficient, dotari sub standardele internationale, lipsa de credibilitate, din cauza gradului inalt de coruptie, politia reuseste sa-si promoveze cel mai bine realizarile. De la inceputul saptamanii, Biroul de presa al IGP functioneaza ca o adevarata agentie de presa, transmitand, din doua in doua ore, buletine de presa cu evenimentele la care au participat efectivele Ministerului de Interne. Fie ca este vorba despre o captura de droguri, de o crima, de un grav accident rutier sau o frauda, ofiterii din cadrul Biroului de Presa al IGP mediatizeaza tot ce misca in ograda Inspectoratului General. Un loc aparte in aceasta ofensiva media il au si materialele tematice, prin intermediul carora politia avertizeaza populatia asupra unor riscuri iminente care rezida din escaldarea fenomenelor infractionale. Amintim aici doar furturile de si din masini, spargerile de apartamente si talhariile la drumul mare.

Primii care au inteles importanta mediatizari activitatii lor au fost politistii de frontiera, unde de altfel functioneaza si cel mai eficient birou de presa. Acest lucru nu putea insa scapa netaxat de colegii de la vama, care, in urma cu aproximativ doua saptamani, declansau o adevarata ofensiva impotriva politistilor de la frontiera, acuzandu-i ca-si aroga meritele lor. Paradoxul este insa altul. In loc sa urmeze exemplul -colegilor- de la frontiera, vamesii sunt doar invidiosi, desi recunosc ca majoriatea controalelor se fac in comun.

Daca ar fi sa facem un clasment, dupa Politia de Frontiera se situeaza Inspectoratul General al Politiei, care, atat prin reprezentantii din Bucuresti, cat si prin cei din teritoriu, reuseste sa acopere destul de bine toata plaja de evenimente la care participa politistii de la ordine publica, de la brigada rutiera, de la judiciar sau de la antidrog. Si Politia Capitalei a inceput sa se miste bine la capitolul imagine, pe langa sinteza zilei precedente fiind difuzate si multe evenimente la zi, la care participa politistii celor 25 de sectii bucurestene.

Cel mai slab la capitolul imagine se prezinta Biroul de Presa al MAI, care, de cele mai multe ori, se rezuma la intalnirile protocolare la care participa sefii ministerului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.