DISTRIBUIŢI

Președinta Organizației PSD de femei Argeș și vicepreședintă a organizației județene, Tatiana-Mariana Preduț a poftit să fie managera Spitalului de Psihiatrie din Vedea-Argeș după ce a lucrat timp de 23 de ani ca asistentă medicală deși conform CV-ului său avea ZERO ani vechime în specialitatea studiilor economice/juridice/medicale prevăzută ca obligatorie de Legea 95/2006, încasând ilegal salariile de manager.
Deși am trimis insistent întrebări managerei Preduț, pentru a justifica vechimea în specialitate, aceasta a refuzat să ne răspundă. Detalii AICI.

După publicarea articolului am cerut un punct de vedere președintei Consiliului de Administrație a Spitalului de Psihiatrie din Vedea-Argeș, Anci Ionescu, om de bază al președintelui Consiliului Județean, Ion Mînzînă de la PSD. Ionescu, în calitatea sa de fost președinte al comisiei de concurs, ne-a transmis că Preduț a depus două adeverințe pentru a participa la concurs, atestând cel puțin 5 ani vechime în specialitatea studiilor economice. Adeverințele au fost emise în anul 2023 de Spitalul de Psihiatrie din Vedea unde manager interimar era chiar Tatiana Preduț, deși înainte de anul 2021 ea nu avusese vreo legătură cu acest spital. Ba mai mult, Ionescu ne-a informat senină că una din adeverințele emise de Spitalul Vedea care atesta vechimea în specialitatea de economist a fost emisă pe baza unei adeverințe emise în trecut de fostul angajator al lui Preduț, Spitalul de Urgență din Pitești, unde aceasta lucrase ca asistentă medicală. Un angajator poate emite o adeverință în numele altui angajator doar în condiții speciale, cum ar fi radierea celui din urmă, ceea ce nu e cazul aici.

Dar, aviz amatorilor: Anci Ionescu ne-a asigurat că adeverințele se regăsesc la sediul Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” Vedea – Birou RUNOS.

Anci Ionescu ne-a mințit în scris ca să acopere ilegalitățile lui Preduț

Cum lunea trecută am obținut informația că în timpul programului de lucru la spital Preduț organizează o petrecere la un restaurant din Vedea cu mare parte din personalul medical care era de serviciu, am rugat-o din nou pe Ionescu să ne transmită un punct de vedere. Ionescu mi-a răspuns după modelul Grapini: „În ceea ce privesc alte informații vă rog să vă adresați conducerii spitalului”. Am rugat-o să confirme sau să infirme participarea sa la petrecerea desfășurată la restaurantul respectiv, iar Ionescu (foto dreapta) ne-a răspuns ferm: „Nu am participat la nicio petrecere vă rog verificați informația”. Nu trec două ore și Preduț (foto stânga) pune poze pe Facebook de la restaurant unde Ionescu era chiar amfitrioana petrecerii.

Evident că am întrebat-o imediat pe madam Ionescu, cum nu a fost la petrecere dacă apare în poze. Debordând de inteligență, Ionescu mi-a răspuns: „Stimată doamnă, dvs a-ți (SIC!) întrebat de petrecere! Ptr. întrebarea dvs a fost răspunsul”. Cum probabil ea și-a imaginat că petrecere e doar dacă vin lăutari și se dansează pe mese, i-am recomandat acestei suficiente să verifice sensul cuvântului în DEX și i-am și atras atenția că în acest caz, ați se scrie fără cratimă. Poate data viitoare când va conversa cu un ziarist va putea atinge un nivel acceptabil de gramatică.

Pupila lui Anci Ionescu, Tatiana-Mariana Preduț e incompatibilă

Însă Preduț și Ionescu nu au doar problema lipsei celor 5 ani vechime în specialitatea studiilor economice a managerei Spitalului de Psihiatrie din Vedea și a adeverințelor depuse, ci și a incompatibilității managerei Spitalului de Psihiatrie din Vedea.

În declarația de avere depusă de Tatiana-Mariana Preduț pe 15 iunie 2023, aceasta a consemnat că în timp ce era managera Spitalului de Psihiatrie din Vedea a încasat 16.624 lei ca evaluatoare, încălcând astfel interdicția de la art.178 aliniat 1 litera a) din Legea 95/2006 care prevede că funcția de manager este incompatibilă cu: „exercitarea oricăror alte funcții salarizate, nesalarizate sau/și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical în aceeași unitate sanitară, a activităților didactice, de cercetare științifică, de creație literar-artistică și a funcțiilor sau activităților din cadrul comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătății, cu respectarea prevederilor lit. b) și alin. (6);”

Totodată Legea 95/2006 la articolul 1 litera f) interzice managerilor de spitale să exercite funcția de membru în organele de conducere, administrare și control ale unui partid politic, atât la nivel național, cât și la nivel local, Tatiana Preduț activând ca președintă a Organizației de femei a PSD. Că doar nu era să demisioneze din funcția de la partid care îi aduce protecție orice ilegalitate ar comite. Protecție la nivel local, desigur.

Am întrebat-o pe Preduț dacă a greșit cumva în declarația de avere sau a încălcat regimul incompatibilităților și i-am spus că de la PSD Argeș ni s-a comunicat că „dna președintă a OFSD doamna Preduț poate fi găsită la sediu în fiecare marți la ora 16”, rugând-o să comenteze încălcarea interdicției privind activitatea politică a managerilor de spitale. Deși a citit mesajul, Preduț nu a răspuns nimic, știindu-se protejată de funcționarii cu atribuții de control de la nivel local, manevrați de PSD. Să vedem însă pe unde vor scoate aceștia cămașa când problemele lui Preduț vor exploda, că mulți ahtiați după funcții cu orice preț s-au crezut intangibili și s-au înșelat.

2 ARII

  1. Câtă vreme magistrații pot face parte și din alte structuri primind remunerație (ex. birouri electorale) care, este, în realitate, problema? Nu cumva la problema e la parlament care inițiază astfel de lucruri?

  2. Manageri incompatibili pusi cu forta,manageri penali,au furat din banul public sute de mii de euro,pusi cu hotie.Nu au nicio treaba cu sistemul medical,nu au condus niciodata,nimic.Astia sunt managerii sistemului sanitar.De asta merge prost sistemul,de asta nu mai sunt bani,de asta managerii sunt foarte bogati.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.